Científics europeus creuen viable hivernar humans per a viatjar a Mart d'ací a 20 anys

Es tractaria d'un procés paregut al què fan alguns animals amb l'ajuda d'un fàrmac
La hibernació de la tripulació d'una nau cap a Mart pot ser possible d'ací 20 anys | Arxiu

Experts convocats per l'Agència Espacial Europea (ESA) per avaluar els avantatges de la hibernació humana per a un viatge a un planeta del sistema solar, com Mart, veuen viable un pla perquè siga realitat d'ací a 20 anys.

Un estudi ha investigat per primera vegada l'impacte potencial d'hibernació en el disseny de missions interplanetàries. Van prendre com a referència un estudi d'una missió existent per enviar sis humans a Mart i tornar en un període de cinc anys.

«Treballem per ajustar l'arquitectura de la nau, la seua logística, el sistema de protecció contra la radiació, el consum d'energia i el disseny general de la missió», comenta el científic Robin Biesbroek.

A bord de naus més menudes supervisades per intel·ligència artificial

Es provocaria el procés d'hibernació a través d'un fàrmac i el viatge duraria al voltant de 180 dies. Esta son es duria a terme en xicotetes càpsules individuals que funcionarien com cabanyes mentres la tripulació està desperta. Segons l'experiència de la hibernació d'animals, l'expectativa seria que la tripulació no experimentaria un desgast ossi o muscular. Uns contenidors d'aigua protegirien als astronautes de la radiació còsmica.

Finalment, quan la tripulació siga incapaç de governar la nau, la missió hauria de ser supervisada per intel·ligència artificial, que mantindria un nivell mínim de seguretat i rendiment del sistema fins que la tripulació podria ser reviscuda.

La científica Jennifer Ngo-Anh, de SciSpacE, justifica la viabilitat d'este mètode perquè estalviaria l'energia de la tripulació i el cost de llargues missions d'exploració: «La idea bàsica de ficar els astronautes en hibernació no és tan estranya: s'ha provat i aplicat un mètode molt paregut durant més de dos dècades com a teràpia en pacients amb traumatismes de cures crítiques i aquells que es sotmeten a cirurgies majors».

La majoria dels centres mèdics més importants tenen protocols per induir la hipotèrmia en els pacients per tal de reduir el seu metabolisme i guanyar temps, bàsicament, per a mantindre als pacients en una millor forma del que estarien d'una altra manera.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Vídeo: Una parella homosexual de pingüins roba un ou per a poder ser pares" "Més sol este dimarts i temperatures més agradables, amb menys pluja a la vista"