AEMET posa en Alerta Roja a la C. Valenciana per l'onada de calor ‘Lucífer’

Roman vigent el perill que produïsca una rebentada seca amb tempestes i ratxes molt fortes de vent, sobretot a l'interior

La calor no fa més que sentir-se en la Comunitat Valenciana cada dia amb més força des que els meteoròlegs van alertar de la primera onada de calor, actualment denominada ‘lucifer’.

Més de 42° a l'interior

AEMET ha emés aquest migdia un avís elevant el nivell d'alerta a Roja advertint de les fortes temperatures que es podrien registrar, especialment a l'interior de la província de València.


A l'interior sud, per part seua, es mantindrà l'alerta taronja per altíssimes temperatures que no aniran molt distants de les quals s'esperen en el nord, on el mercuri pujarà sense problemes fins als 40 graus. La resta del territori, mentrestant, es mantindrà demà dissabte en alerta groga per calor, ja que el termòmetre podria estar també aproximadament als 37 graus.

Les alertes seran efectives a partir de demà dissabte a les 12.00 hores i s'estenen durant tota la vesprada fins a les 21.00.

Una onada de calor amb nom ‘Lucífer’

No és clar com o qui ha posat nom a l'onada de calor que aquests dies de primers d'agost ha afectat països del centre i sud d'Europa. El seu nom no oficial és Lucifer. Sembla que la seua procedència és italiana i ha sorgit en els mitjans de comunicació.

Es tracta del nom comú que se li ha posat a aquest fenomen igual que ocorre amb altres fenòmens com a huracans, borrasques o anticiclons. Lucifer és un nom sense valor meteorològic. No existeix cap organisme meteorològic oficial i competent per a posar aquests noms a les onades de calor.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat activa l'alerta sanitària per calor extrema en 169 municipis valencians" "Un terç de les poblacions valencianes, en perill per l'onada de calor"