Continua la calma este dijous amb poques perspectives de canvis

L’anticicló seguix ferm sobre la península Ibèrica i impedirà l’arribada de borrasques de cara al tram final del 2019
La calma meteorològica continuarà este dijous de manera generalitzada | Agustí Descarrega

Seguim sense vore en els mapes del temps un canvi de tendència clar quant a la situació meteorològica actual. L’anticicló de les Açores pareix que ha arribat sobre la península Ibèrica per a quedar-se uns quants dies i això es traduirà en un oratge molt tranquil i monòton.

La bonança protagonitza l'oratge

Després d’una jornada de Nadal que ha sigut molt càlida en general, amb una gran quantitat de localitats per damunt dels 20ºC, especialment en València, este dijous no serà massa diferent. L’anticicló tornarà a provocar que tinguem un dia totalment solejat en tot el territori durant tota la jornada, si bé arribaran algunes bandes de núvols alts i prims.  

Tot i això, a primeres hores, la formació de boires en Castella-la Manxa, podrien arribar cap a les serres de l'interior de València a primeres hores, però ràpidament desapareixeran al llarg del matí. 

Mapa de previsió per este dijous | Aemet

Durant la vesprada, les temperatures màximes més altes es registraran en les províncies d'Alacant i de València, a on es tornaran a superar els 20ºC de forma extensa. Com a xicoteta novetat, és probable que a últimes hores de la jornada, a causa de l’entrada de vents de llevant, es puguen formar alguns núvols baixos en les muntanyes de l'Alcoià i la Vall d'Albaida o, també, en les Marines i la Safor, però sense més conseqüències. No esperem precipitacions.

La bonança atípica s’allargarà fins al 2020

De cara a les següents jornades, seguim sense vore cap canvi d'oratge significatiu que puga fer canviar radicalment el pronòstic. Per tant, tot apunta al fet que el 2019 el tancarem amb un anticicló i temperatures clarament més elevades del que tocaria per a l’època, situació que s’allargarà fins a ben entrat el 2020.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Nadal complicat a causa del tifó 'Phanfone' en les Filipines" "Nadal molt tranquil i atípicament càlid"