A la DANA encara li queda corda

L'aporte del llevant encara topetarà amb inestabilitat i les pluges seran moderades o fortes en punts de la costa
| Àngel Galán

Sempre ho comente i estos dies està quedant més que demostrat. Quan tenim una situació meteorològica com la d'estos dies, amb una DANA que no acaba de definir-se o afectar-nos de ple és molt difícil pronosticar el que acabarà passant.

Perquè esta 'gota freda' no està sent com les clàssiques que es despengen des del nord de l'Atlàntic i acaben situant-se a la vora del mediterrani. En esta ocasió es tracta del qual s'anomena una DANA o gota freda de retrògrada. Ha entrat pels Pirineus i s'ha desplaçat cap al centre i l'oest de la Península (ha tirat enrere).

L'aire fred en altura acabarà situant-se hui al centre peninsular, un poc més lluny de la Comunitat Valenciana, però l'aporte del llevant encara topetarà amb inestabilitat i les pluges seran moderades o fortes en punts de la costa.


Pense que de vesprada i de cara a la nit, just quan comence de forma oficial la tardor (21 hores i 21 minuts), les precipitacions seran més dèbils.


Demà dijous la DANA viatjarà fins al sud de Portugal i això tindrà incidència directa sobre l'oratge a la Comunitat Valenciana. Veurem més el sol al nord i per l'interior, i a la costa encara cal esperar ruixats que sense ser tan intensos com els que s'esperen hui encara podran deixar ruixats moderats.

Les temperatures pujaran al centre del dia.


Divendres l'aire fred es desplaçarà cap al nord de la Península. Des de Galícia anirà cap al sud de França i el nord d'Itàlia des d'on dirà les seues últimes paraules. El dia començarà amb alternança de núvols i clars i amb poca pluja però de cara a la nit es tancarà el cel i tant la matinada de divendres a dissabte, com dissabte de matí, encara podrà ploure.

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Oratge complex" "Alerta taronja per fortes pluges i tempestes a la Comunitat Valenciana"