La inestabilitat va de baixada

Depén on se situe l'aire fred en altura tenim unes conseqüències o altres ben diferents
 | Carles Illa


Ha de ploure o què? Ja ha passat tot? Amb tant que havia de ploure...

Potser són les expressions que més he escoltat les últimes hores i dies, però és el que tenen estos episodis de pluja associats a una gota freda. Depén on se situe l'aire fred en altura tenim unes conseqüències o altres ben diferents.

Des de dilluns hem tingut pluges localment intenses o molt intenses en punts de Catalunya, Andalusia, Múrcia i les Balears, mentre que a la Comunitat Valenciana, en tindre la massa d'aire fred just sobre la nostra vertical la seua incidència (pense que per a bé) no ha sigut tan important. Ha plogut bona cosa al triangle que va des de Cullera a Énguera i des d'Enguera a La Marina (la zona on sempre que bufa el gregal plou amb més intensitat), però en altres zones fins ara ha plogut prou menys del que marcaven les previsions.

L'embossament d'aire fred es retira hui al sud-oest de la Península i en conseqüència remetrà la inestabilitat. En punts de la costa cal esperar ruixats dèbils i dispersos (només de forma local al litoral nord de Castelló, a La Safor i La Marina pot ploure amb més intensitat). Al centre i per l'interior es deixarà veure més el sol i les temperatures diürnes pujaran un parell de graus.

La mar començarà molt alterada, però amb el pas de les hores afluixarà el vent i la mar anirà en calmant.


Demà divendres notarem com a poc a poc va desunflant-se l'aire fred de les altures i el sol li anirà guanyant terreny als núvols. Durant el matí podria ploure a la costa, s'obriran clars de vesprada, i a poqueta nit els núvols entraran per l'interior deixant ruixats durant la matinada de divendres a dissabte. En principi ruixats dèbils i dispersos que avançarien des del sud-oest en direcció nord-est.A primera hora de dissabte encara s'espera que puga ploure dèbilment però amb l'ajuda del ponent i del mestral els núvols escamparan i de vesprada acabarà imposant-se el sol i pujant les temperatures.

Diumenge l'oratge serà estable, assolellat i fins i tot caloret a les hores centrals del dia, i dilluns donarem la benvinguda a una setmana que no tindrà massa complicació meteorològica. El sol arribarà diumenge per quedar-se una temporadeta.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Pronòstic per a la Tardor 2021: temporada de DANES i pluges torrencials" "A la DANA encara li queda corda"