Nadal complicat a causa del tifó 'Phanfone' en les Filipines

El segon que afecta l'estat este mes de desembre
Imatge d'un tifó | Himawari-8

El Nadal serà molt mogut i perillós en les Filipines. La culpable de tot és la tempesta tropical ‘Phanfone’ que es convertirà en poques hores en tifó de categoria 1 i tocaria terra entre la Nit de Nadal i el dia 25, concretament en l’illa Sanar de l’est del país, recorrent posteriorment part de l’arxipèlag.

La forta tempesta està a l’est de les Filipines i el seu moviment és en direcció oest i nord-oest. Es desplaça a una velocitat de 20 km/h i porta associats vents sostinguts de fins a 120 km/h, segons dades de l’Administració de Serveis Atmosfèrics, Geofísics i Astronòmics de les Filipines.

‘Úrsula’: el nom popular del tifó que pot provocar destrosses

Una volta toque terra, la tempesta tropical es convertirà en tifó i recorrerà tot el centre de les Filipines, amb el risc de fortes i abundants pluges que poden provocar inundacions i despreniments de terra en diferents illes de l'arxipèlag. Tot i que el nom de tifó és 'Phanfone', en este país se'l coneix popularment com a 'Úrsula', sent el segon que afecta les Filipines este mes de desembre.

En aquella ocasió, el tifó ‘Kammuri’ va provocar més de 10 morts amb greus destrosses en molts punts del país. Quan la zona encara no s’està recuperant dels efectes de la tempesta morta de fa tres setmanes, ara arriba este nou tifó que podria comportar greus problemes a un arxipèlag molt castigat pels fenòmens naturals cada any, especialment terratrèmols, tifons i tempestes tropicals.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Nadal molt tranquil i atípicament càlid" "L'atípic final de tardor i inici d'hivern deixa un Nadal sense neu en Moscou"