El Pacífic en perill per una massa d'aigua calenta

La massa aquàtica, que té als científics preocupats, es troba en les proximitats de Nova Zelanda i té una extensió 4 voltes més gran que el país
La massa aquàtica es troba en les proximitats de Nova Zelanda i té una extensió 4 voltes més gran que el país | NZC

En les aigües del Pacífic Sud ha aparegut un fenomen que se suma a l'onada de calor que viuen els països d'Oceania. Es tracta d'una ‘bombolla’ gegant, que apareix en els mapes de calor com una taca de color roig fosc i que ocupa, com a mínim, un milió de quilòmetres quadrats, quatre voltes més gran que Nova Zelanda.

És una massa aquàtica a on l'augment de la seua temperatura ha cridat l'atenció dels científics, perquè presenta uns 5 °C per damunt de la mitjana. «Normalment, les temperatures són d'aproximadament 15 °C, però en estos moments són d'aproximadament 20 °C», va declarar James Renwick, científic de la Universitat de Victoria en Wellington, en el NZ Herald.

El sorgiment d'este fenomen podria donar-se per l'augment de les emissions atmosfèriques de gasos d'efecte d'hivernacle, cosa que és resultat del canvi climàtic. També existix una altra hipòtesi que mantenen els científics, un fort sistema d'altes pressions que se suma a la falta de vent.

És a dir, un anticicló que es produïx quan una massa d'aire es gela, es contrau i es torna més densa, cosa que provoca que augmente el pes de l'atmosfera i la pressió de l'aire en la superfície i, per tant, la temperatura augmenta.

La taca d'aigua calenta presenta una anomalia positiva de més de 5 ºC respecte a la mitjana | NZC

Els oceans en perill?

Segons les estimacions del científic, la vida marina de la zona podria vore's afectada si l'augment de la temperatura en la bombolla penetra més allà de la superfície.

Fenòmens com este poden ser més perillosos per als oceans perquè no són tan propensos als canvis bruscos de temperatura com la terra. Això es deu al fet que l'aigua necessita més quantitat d'energia per a poder calfar-se. Renwick va informar que durant les pròximes setmanes els experts estudiaran l'àrea per a obtindre més informació sobre la seua causa i impacte.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El tifó Sarai deixa 2 morts en les Illes Fiji" "El tifó Phanfone deixa 28 morts en les Filipines"