Les pluges i el vent tomben arbres i obliguen a suspendre processons

Els Bombers han rebut més de 50 avisos
Imatge dels Bombers treballant en la retirada d'un arbre caigut a La Canyada, Paterna | Consorci Bombers València

 

Les intenses pluges, que han arribat a superar els cent litres per metre quadrat, i els forts vents, amb ratxes de fins a 60 quilòmetres per hora, han derrocat arbres i han obligat a suspendre les processons del Divendres Sant en nombroses poblacions de la Comunitat Valenciana.

Les precipitacions més intenses s'han registrat aquesta vesprada a la província de Castelló, amb mesuraments de 121 litres per metre quadrat en Alcudia de Veo, 112 litres en El Toro, 109 litres a Fanzara, 99 litres a Alfondeguilla i 88 litres a Montañejos.

A la província de València destaquen els 96 litres de Siete Aguas, els 85 de Domeño i Loriguilla, els 84 de Calles i Benegéber i els 83 litres de Riba-roja de Túria.

Les precipitacions més destacades a la província d'Alacant han sigut els 42 litres del Pinós, els 35 de Beneixama, els 34 de Callosa d'en Sarrià i els 33 litres per metre quadrat de Sax.

Al llarg de la jornada, un intens flux de vent del nord-est ha afectat la Comunitat, amb ratxes de 60 i 70 quilòmetres per hora i mar gruixuda en aigües costaneres, amb ones de fins a tres metres, segons informa l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Les ratxes de vent superen els 75 quilòmetres per hora i les temperatures baixen 

La força del vent ha arribat a aconseguir els 76 quilòmetres per hora a La Pobla de Benifassà, els 63 quilòmetres en l'aeroport de València, els 57 a Xelva, i els 56 a Torreblanca i Utiel.

Les temperatures màximes de la Comunitat Valenciana han registrat un descens lleu en general, encara que ha sigut moderat en el litoral d'Alacant, amb valors que han oscil·lat entre els 7 graus de Castellfort i els 15 de poblacions com Castelló, Oliva, València, Alacant, Xàbia i Rojals.

Els bombers han rebut més de 50 avisos

Com a conseqüència del temporal, els Bombers han realitzat eixides per a retirar arbres caiguts a la via publica, sanejar façanes i desembossar zones inundades per la pluja, sobretot a les províncies de Castelló i València.

Els bombers del Consorci Provincial de València han realitzat aquest divendres unes 60 eixides per arbres caiguts, caida de rebles en la via públic o altres incidents en poblacions com Xiva, Massamagrell, Paterna, Burjassot i Oliva.

Els bombers també van haver de rescatar a un conductor atrapat per l'aiguat en el barranc Gallego de Quart de Poblet, així com retirar un arbre que va caure sobre un cotxe a Aldaia.

A la província de Castelló, els bombers van retirar arbres que havien caigut a Vila-real i la Vall d'Almonesir, han sanejat façanes a Borriana, la Vall d'Uicó i Nules, i han retirat pedres de la calçada en una carretera de Llucena.

La pluja obliga a suspendre les procesons de Setmana Santa

La pluja ha obligat també a suspendre la majoria de les processons del Sant enterrament del Divendres Sant, com és el cas de la Setmana Santa Marinera de València, a Alzira, Gandia, Elx i d'altres nombroses poblacions de la Comunitat Valenciana.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ALERTA TARONJA A LA COMUNITAT : Pluges molt abundants i risc d'inundacions" "BALANÇ I IMATGES: Les precipitacions deixen més de 80 l/m en el primer dia de Gota Freda"