Pluja, vent i baixada de temperatures per a començar el cap de setmana

Caldrà tindre prop el paraigües i la jaqueta

El cap de setmana va a començar a la Comunitat Valenciana amb cels coberts, baixades de temperatures i forts vents, açò últim, de forma destacada a l'iinterior nord de Castelló, com s'ha vingut produint en els últims dies. AEMET, això sí, ja no manté actius els avisos per ratxes de vent de fins a 80 km/h que han afectat durant la setmana a la província.

Hui divendres, els cels estaran poc nuvolosos i no es descarta que puguen caure precipitacions disperses al terç nord i sud de la Comunitat. En estos moments, la probabilitat de precipitacions per al cap de setmana a València capital és de fins a un 35% fins a demà al migdia, i prou més elevada, fins a un 80%, en el matí de diumenge, incloguent la possibilitat de tronades que les acompanyen.

A les altres dos capitals de província, Castelló i Alacant, les probabilitats encara són majors, sobre tot en el dia de diumenge, i açò no fa més que prolongar les setmanes d'incertesa respecte al temps que estan vivint-se a la Comunitat.

Informava AEMET que els valors més alts de precipitació en el mes d'abril s'han registrat, amb diferència, en localitats de l'interior nord de Castelló com són Vilafranca, 101.0 l/m2; Fredes, 92.8 l/m2; i Morella, 92.4 l/m2.

Temperatures molt suaus 

Pel que fa al termòmetre, les temperatures aniran lleugerament en descens o es mantindran com estos dies a Castelló, on no se superaran els 22 graus, València, que no passarà dels 21, i Alacant, amb una màxima prevista de 20. Açò, pel que fa al dia de hui, encara que serà semblant durant dissabte i diumenge.

Estes xifres disten considerablement de les viscudes durant ahir dijous, per exemple, a tota la Comunitat Valenciana, on el ranking d'AEMET deixà les següents màximes, que s'aproparen als 30 graus:

Carcaixent: 28.0

Novelda: 27.4

Xàtiva: 27.4

Elx: 27.1

Orihuela: 26.7

Aeroport de València: 26.0

Polinyà: 25.8

Rojales: 25.7

València: 25.7

Turís: 25.6

Llíria: 25.6

Vinaròs: 24.9

Ontinyent: 24.8

Alacant: 24.3

Castelló: 24.3

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ALERTA: Tempestes mortíferes a l'Índia amb 77 morts i 143 ferits" "ALERTA: Avís groc per fort vent en esta zona de la Comunitat"