Temperatures mínimes i baix zero per a l'inici de la setmana a la Comunitat

El passat dissabte va ser el tercer dia més fred de 2017

Les recents temperatures del cap de setmana a la Comunitat pareixen indicar que el fred ve per a quedar-se a falta de menys de vint dies per al començament de l'hivern. Contrastant amb les temperatures templades que les tres províncies van registrar la setmana anterior, este cap de setmana en canvi, s'han registrat els primers canvis forts de temperatura, deixant una mitjana de 5,5ºC, el tercer dia més fred de 2017 a la Comunitat. Esta temperatura es va registrar el passat dissabte, 2 de desembre, sols per davant de les del dia 18 i 19 de gener que van roçar una mitjana de 0 graus, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia.

 

Temperatures baix zero

L'arribada d'un front d'aire àrtic ha provocat esta baixada generalitzada dels termòmetres amb aire forts en algunes zones de la comunitat, com 95 km/h a la Pobla de Benifassà-Fredes; a Montanejos amb 94 km/h o a Vilafranca del Cid amb 93 km/h. Mentre que la setmana passada la temperatura va arribar als 25 graus al migdia, estos tres últims dies han deixat gelades en punts de l'interior de la Comunitat. S'ha registrat aleshores este cap de setmana les mínimes de -6,6ºC a Ademús; a la Pobla de Benifassà-Fredes -5,4º; -4,4ºC a Vilafranca del Cid; o a Morella amb -3,6ºC.

Previsió per a l'inici de la setmana

Si bé la matinada del diumenge ha tornat a ser molt freda, les temperatures s'estabilitzaran i les màximes rondaran els 14ºC de mitjana mentre que les mínimes podrien alcançar valors negatius. Castelló ha deixat d'estar en avís per forts vents de manera que les màximes podrien arribar a uns valors lleugerament més alts. Segons l'Agència Estatal de Meteorologia hui dilluns es presenta amb cels rasos i temperatures mínimes més acusades en l'interior. les màximes se situaran en els 15ºC en Castelló i Alacant i els 14ºC en València, mentre que les mínimes arribaran als 3ºC en les tres capitals de província. En llocs com Morella hui s'arribarà als -1ºC de mínima amb sols 7ºC de màxima; 6ºC de mínima i 16ºC de màxima a Vinaròs; -3ºC de mínima i 10ºC de màxima en Requena; 4ºC de mínima i 14 de màxima a Gandia; a Alcoi 1ºC de mínima i 12ºC de màxima i 5ºC de mínima i 14ºC de màxima a Dénia.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"VÍDEO: Arriben les primeres nevades a la Comunitat" "ATENCIÓ: Fred i vent intens per a este cap de setmana a la Comunitat Valenciana"