Les tempestes cauen amb granís i més de 350 rajos a l'interior de Castelló

Les tempestes han descarregat amb intensitat durant la vesprada d'aquest dimecres a l'interior de la província de Castelló, amb calamarsa en la zona de L'Alt Palància limítrofa amb Terol  i rajos a l'entorn de les localitats de Viver i Sogorb, després del que es desplacen a l'interior sud de València. En el conjunt de la Comunitat Valenciana han caigut 544 rajos, 350 a Castelló. 

Segons el balanç de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), les imatges del radar de les quatre últimes hores mostren una intensa tempesta acompanyada de pedra en la vall del Palància que s'ha desplaçat als municipis castellonencs d'Altura i Sogorb, on s'ha dissipat. 

També ha plogut amb intensitat en la zona de La muela de las Cortes i El Caroig, vista des de Xalans. A Bejís , la tempesta ha deixat gran quantitat de pedra, com s'aprecia en un vídeo compartit per l'Ajuntament en el seu compte de Twitter. 

Fins a les vuit de la vesprada, en les xarxes d'Aemet i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) s'han comptabilitzat 29,8 litres per metre quadrat en El Bou, 15,2 a Xèrica --ambdos localitats a Castelló--, 10,2 a Aiora i 5,8 a Cortes de Pallas.

En solament una hora, entre les 17.45 i les 18.45 hores, les pluges han deixat fins a 14,4 litres per metre quadrat en El Bou i 8,8 a Xèrica, segons les dades del Centre de Coordinació d'Emergències 112 de la Generalitat Valenciana.   

Quant als rajos caiguts a Castelló, la majoria s'han registrat a partir de les cinc de la vesprada, amb molta activitat en la comarca de L'Alt Palància i després a l'entorn de Sogorb i Viver. De fet, solament a Viver s'han registrat fins a 350 descàrregues de rajos en un radi d'uns deu quilòmetres de distància entorn del centre del municipi.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Pluges i tempestes a la Comunitat per als pròxims dies" "Tornen les tempestes d'estiu a la Comunitat Valenciana"