Inici mogut d’un cap de setmana ventós i amb temperatures atípiques

Les màximes seran clarament altes per a l’època, mentres que divendres passa un altre front i el vent reescalfat seguirà amb ganes
El fort vent serà protagonista estos dies | Arxiu

El temps ha canviat radicalment després del front fred polar que ens ha afectat durant alguns dies. I és que l’arribada d’un front atlàntic ha netejat tot l’aire fred i ens ha portat una massa d’aire clarament més càlida, sobretot per l’entrada de vents reescalfats de ponent. Esta situació es mantindrà de cara als següents dies, amb un nou front divendres que mantindrà la situació moguda i vent que seguirà afectant-nos fins dissabte. Pareix que el cap de setmana podria acabar molt més tranquil.

Seguixen les alertes per fort vent

Pel que fa al vent, continuarà bufant amb força de ponent de cara al divendres, amb les ràfegues més intenses en les comarques interiors i elevades del territori, especialment entre València i Alacant. En este sentit, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) té actives alertes per colps de vent forts en diferents punts del territori:

Mapa d'alertes per fortes ventades este divendres | Aemet

De cara al dissabte, el vent pot girar lleugerament a component nord-oest, cosa que farà que arribe a més zones. El vent es deixarà sentir en pràcticament tot el territori, raó per la que l’Aemet manté actives les alertes de cara al primer dia del cap de setmana. Pareix que, de cara al diumenge, este temporalet anirà clarament a la baixa, inclús desapareixent en moltes comarques.

Divendres, el dia més mogut

Si ens fixem en l’estat del cel, l’arribada d’un nou front atlàntic portarà, a demés de vent, molts intervals de núvols que aniran creuant el cel i que, inclús, poden deixar alguns arruixons febles, dispersos i passatgers, però molt locals i poca cosa. La situació millora de cara al cap de setmana amb més sol i restes d’intervals de núvols inofensius.

Mapa de previsió per a este divendres | Aemet

Temperatures atípiques per a l’època

Pel que fa a les temperatures, atenció perquè divendres toquen sostre i tindrem, inclús, un ambient càlid en alguns punts, especialment prop de la costa de València i Alacant. I és que els vents reescalfats de ponent es reforçaran i dispararan els termòmetres per damunt dels 20º, inclús fregant localment els 25º. 

No obstant, els termòmetres baixaran de cara al dissabte i encara ho faran més el diumenge, sobretot en el nord del territori, però els valors màxims seguiran sent elevats per a l’època amb entre 17º i 22º en molts llocs al migdia. De nit farà un fred contingut i normal per a trobar-nos a principis de desembre, però al migdia ens haurem de llevar la roba d’abric.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Previsió setmanal: S'acaba el fred polar al final del pont, però el temps no millora" "Foto: Arriba la neu al territori valencià!"