Canvi de temps marcat però fugaç per a començar el cap de setmana

Divendres arribaran arruixons amb una baixada de les temperatures, però dissabte i diumenge millora amb més calor
Els arruixons cauran en molts llocs divendres | Arxiu

El temps es vol complicar un poc de cara a les pròximes hores en el territori valencià. Serà divendres quan ens arribarà un front atlàntic amb molts núvols i arruixons que podran aparéixer en qualsevol punt. No obstant, el cap de setmana tot se'n anirà ràpidament i tindrem sol amb restes d’alguns intervals de núvols i, tot i la baixada de les temperatures divendres, els termòmetres tornaran a pujar amb ambient estiuenc.

Mapa de previsió per a este divendres | Aemet

Arruixons el divendres

Este canvi de temps arribarà de ple el divendres, amb arruixons que apareixeran en qualsevol comarca, els més importants de cara a la vesprada. En general, seran fenòmens febles i poc importants, però no es descarta alguna tempesta localment forta, especialment en les comarques de Castelló. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat alertes en este sentit:

Mapa d'alertes per fortes pluges per a este divendres | Aemet

Una volta passe el front, el sol tornarà a agarrar el protagonisme i lluirà durant gran part del cap de setmana, tant dissabte com diumenge, tot i que quedaran algunes restes d’intervals de núvols inofensius. No s’esperen precipitacions.

La calor no se'n anirà

Les temperatures baixaran de cara al divendres amb màximes que es mouran entre els 25º i 30º en la majoria del territori. No obstant, este descens transitori durarà ben poc, ja que els termòmetres tornaran a pujar de cara al cap de setmana, amb moltes màximes que, novament, tornaran a assolir o superar els 30º. Per tant, l’ambient pesat d’estiu no ens vol abandonar de cara als pròxims dies.

Ja arriba la tardor

De cara a la pròxima setmana, dimarts arriba oficialment la tardor, però el temps es mantindrà més estiuenc, si bé pareix que, amb el pas dels dies, que la situació podria ser més moguda i els termòmetres s’animarien a baixar més. Un extrem, però, que s’haurà d’anar confirmant en dies posteriors.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Previsió Setmanal: La calor d'estiu es manté, però amb novetats destacables" "Previsió: Torna la calor de ple estiu durant el cap de setmana"