Arriba el canvi brusc de temperatures el primer cap de setmana de tardor

Los termómetros bajarán claramente con ambiente más normal para la época con viento y sol
El vent i la baixada de temperatures seran protagonistes este cap de setmana | Arxiu

El temps viurà un canvi important este primer cap de setmana oficial de la tardor. L’arribada d’una massa d’aire clarament més fred farà baixar clarament les temperatures a tot el territori, amb un descens d’entre 4 i 8 graus a la majoria de comarques.

Una refrescada que ens aportarà valors més normals per l’època amb vent localment fort del nord-oest i sol en conjunt. Este mal temps d’origen polar provocarà un descens encara més brusc al nord de la península.

Baixada clara dels termòmetres

Pel que fa al canvi més important, les temperatures baixaran de cara al divendres, amb un descens que pot arribar a ser d’entre 4 i 8 graus en comparació als dies anteriors. La baixada més clara es viurà a l’interior, especialment en les comarques de Castelló. La majoria de màximes es mouran entre els 20º i 25º, però quedaran per baix en zones elevades i de l’interior nord.

Este ambient es mantindrà de cara al cap de setmana, quan tindrem també un marcat descens de les temperatures nocturnes, ja que les mínimes quedaran per baix dels 20º en conjunt, inclús rondant els 10º a zones interiors. Com es pot vore, la tardor arribarà de colp, i la basca desapareixerà de la costa.

Mapa de previsió per este divendres | Aemet

Vent fort i sense pluges a la vista

El vent també serà notícia, especialment el divendres, bufant de component nord-oest amb ràfegues localment fortes, especialment en zones elevades i en Castelló.

Es poden registrar entre 40 i 70 km/h, localment més fortes a les zones clàssicament més a l'interior del territori, especialment Castelló, a on se superaran els 80 km/h. Al llarg del cap de setmana, esta situació aniria millorant. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet)alertes activades en eixe sentit:

Mapa d'alertes per fort vent este divendres | Aemet

Si ens fixem en l’estat cel, el sol dominarà en el conjunt del territori, amb només el permís d’alguns intervals de núvols passatgers, en molts casos a causa del mateix vent. No s’esperen pluges, mentres que el temps es mantindrà força sec de cara a la següent setmana, al mateix temps que tornaran a pujar les temperatures.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Méteo Especial: La tardor arriba per fi i per partida doble" "Méteo Especial: Canvi de temps marcat però fugaç per al cap de setmana"