Fort temporal de vent este divendres, a l'espera de més tranquil·litat el cap de setmana

Les ratxes de vent seran huracanades este divendres amb colps que poden superar els 120 km/h, però el cap de setmana recuperarem la calma
El fort vent continuarà, però anirà a la baixa diumenge | Arxiu

Este cap de setmana del 7 i 8 de març, vindrà marcat per una disminució notable del vent, un meteor que este divendres serà notícia en el territori valencià sense cap dubte, amb ratxes huracanades. Tot i això, tant dissabte, com diumenge, tindrem un temps molt més estable i les temperatures es recuperaran, sobretot diumenge amb calor altre volta. No esperem precipitacions en tot el cap de setmana, però divendres sí que podrien arribar alguns arruixons, especialment en Castelló i en l'interior de València. Serien gotes més bé inconnexes i de curta durada, és a dir, molt poca cosa.

Divendres de ventades huracanades

Este divendres, 6 de març, vindrà caracteritzat per un clar protagonista, que serà el vent de nord-oest. Molt de compte en este sentit, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ja ha activat avisos per les fortes ventades que poden superar els 100 km/h en el nord de València, però especialment en Castelló, de forma extensa i violenta. En Alacant bufarà amb menys intensitat, però localment també es podrien assolir els 70 o 80 km/h, no abaixeu la guàrdia.

Avisos actius per vent per este pròxim divendres 6 de març | Aemet

L'altre factor a destacar divendres serà l'augment de la nuvolositat que ens portarà una baixada clara dels termòmetres, especialment en l'interior. Els valors màxims difícilment arribaran als 20ºC este divendres i, en l'interior, quedaran àmpliament per davall dels 15ºC. Tot això, sumat a les fortes ventades, farà que la sensació siga més hivernal, sense fer un fred exagerat. També cal destacar, a partir de migdia, l'aparició de gotes o arruixons molt transitoris que podrien aparéixer en Castelló i en el nord de València, però serien fenòmens anecdòtics. 

Mapa de símbols previst per a este pròxim divendres 6 de març en el territori valencià | Aemet

Dissabte

Ens alçarem amb un ambient clarament més fred que en jornades anteriors i el fort vent, que encara bufarà a primeres hores, incrementarà la sensació de fred. En les zones més elevades de Castelló, hi podria tornar a glaçar tímidament i, en la costa, els valors tornaran a baixar dels 10ºC. Tornarà a fer un poc d'oratge d'hivern. A pesar de tot, al llarg del dia, este dissabte tindrem un ambient clarament més solejat que divendres amb només alguns núvols alts a primeres hores que tendiran a desfer-se al llarg de la jornada.

El vent seguirà bufant fort o molt fort en Castelló, compte en este sentit. L'Aemet seguix amb avisos per vent actius per ratxes que encara podrien superar els 80 km/h en molts punts de les comarques de Castelló i també en l'interior de València. A pesar de tot, a mesura que vagen avançant les hores i sobretot de cara a la vesprada, el vent anirà perdent força clarament i a últimes hores ja serà feble en tot el territori valencià, excepte en Castelló, a on encara es mantindrà moderat.

Diumenge

El cap de setmana acabarà amb tranquil·litat absoluta. Les potents i severes ventades de divendres i primeres hores de dissabte ja seran història i la calma s'imposarà en tot el territori valencià amb un lleuger flux de ponent, només al migdia i en l'interior de València i Alacant.

Este mateix flux de ponent, farà que les temperatures es tornen a disparar cap a l'interior del territori fins a valors pròxims als 22 o 23ºC. En canvi, tot apunta a que les marinades mantindran el termòmetre més a ratlla en primera línia de la costa. Les temperatures, tant diürnes com nocturnes, tornaran a ser atípiques i més pròpies d'abril o maig que de març.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Registrat un terratrèmol en Figueres" "Las temperaturas vuelven a la normalidad en los próximos días"