S'acaba la calor atípica: es normalitzen els termòmetres poc a poc

Les temperatures es normalitzen este dijous, però encara persistiran molts valors prop dels 20ºC. Divendres el descens es farà més acusat amb un ambient més hivernal
Previsió de símbols per a este pròxim dijous a València | Aemet

Les temperatures tan elevades d'este dimecres en gran part del territori valencià causades pels vents reescalfats de ponent, no tindran continuïtat de cara a les pròximes jornades. Este dijous ja notarem un descens de 2 a 3ºC en molts punts i els termòmetres ja no arribaran en cap cas als 24ºC o 25ºC. A pesar de tot, encara seguirem amb valors per pròxims als 20ºC.

Dijous menys càlid i més ventós

Este dijous ens alçarem amb un ambient molt càlid i amb temperatures totalment impròpies per a les dates. En molts casos, en el litoral, difícilment es baixarà dels 15ºC en tota la nit. A pesar de tot, observarem com el termòmetre quedarà un parell de graus per baix dels d'este passat dimecres. Igualment, molts valors arribaran als 21ºC en molts punts del litoral.

D'altra banda, caldrà estar alerta amb el vent. El ponent bufarà fort o molt fort, sobretot al migdia, amb ratxes que podran superar els 90 km/h de nou en alguns punts més elevats. Este fet, combinat amb un augment de la nuvolositat, amb intervals de núvols que no implicaran més conseqüències, farà que els termòmetres no arriben a marcar els valors d'este passat dimecres.

Normalització de les temperatures

Si els mapes tenen raó, divendres s'espera que una bossa d'aire molt fred arribe a la peninsula i això implicarà alguns arruixons també en el territori valencià, especialment al migdia i entre Castelló i València, menys probables en Alacant. En qualsevol cas, seran arruixons passatgers. Les temperatures diürnes seguiran anant a la baixa, però no serà fins al vespre, quan baixaran més clarament i recuperarem un ambient molt més hivernal.

L'altre factor a destacar serà el vent. El ponent d'estos dies deixarà pas a un mestral que serà molt més intens i fred. Sobretot, molt de compte a les comarques de Castelló, on s'espera que la ventada siga realment important amb màxims que podrien superar els 120 km/h. La ventada també arribaria al nord de València, però Alacant, pareix que quedarà bastant al marge.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El calor vuelve este miércoles, con más sol" "Previsión: Continua el fuerte viento, pero mejora la situación este martes"