Alerta taronja per calor extrema de fins a 40ºC el primer dia de juliol

Les temperatures superaran els 40ºC en les comarques centrals, però estos valors duraran poc
La calor i el temps estiuenc seran els grans protagonistes d'esta setmana | Arxiu

Este dimecres, 1 de juliol, començarem el nou mes d'estiu amb un temps totalment diferent i caracteritzat per una pujada molt marcada de les temperatures. Esta situació ens portarà a un ambient molt calorós a causa de l'entrada del vent de ponent que fa tantes jornades que no ens visitava, però que durarà ben poc. De cara a dijous baixaran notablement les temperatures.

D'altra banda, de cara a la vesprada, es podria reproduir algun arruixó al voltant de la Ibèrica i el nord del Maestrat, encara que molt anecdòtic. El ponent i les temperatures extremes es donaran en l'interior de València i Alacant, mentres que pareix que gran part de la mateixa línia de la costa i Castelló podrien quedar al marge d'esta calorada

Ponentada sufocant

Este primer dia de juliol, el sol dominarà en tot el territori valencià durant tota la jornada i només hi haurà nuvolades de vesprada en l'interior de Castelló, a on podrien deixar algun arruixó en el nord. Serà el dia més càlid del que portem d'any amb diferència i s'espera que els termòmetres toquen màxims en Alacant i València, però sobretot en l'interior.

En la costa poc es notarà este pic de calor, només ho farà amb un augment notable de la sensació de basca, però els termòmetres difícilment s'enfilaran més allà dels 30ºC a causa de les marinades, que els mantindran a ratlla.

Mapa de símbols previst per a este dimecres | AEMET

Un cas a part serà el de l'interior, a on les temperatures superaran àmpliament els 35ºC i es podrà arribar als 40ºC amb facilitat cap al Comtat (Alacant) o la Vall d'Albaida (València). A on més es deixarà sentir la calorada serà entre Ontinyent i Xàbia, a on puntualment es podran superar els 40ºC en algun racó. En este sentit, l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) alerta de calor extrema en les comarques centrals per temperatures que superaran els 39ºC.

Previsió d'avisos per calor extrema en València per a este dimecres | aemet

Afluixa la calor els pròxims dies

Dijous serà de nou un dia molt plàcid amb sol, però s'acabarà la calorada i les temperatures ja quedaran molt més baixes en l'interior, a on farà menys calor, ja que no es passarà dels 33ºC o 34ºC. Com a xicoteta novetat, de vesprada hi haurà més arruixons, sobretot en comarques de Castelló i València.

Les pluges tindran continuïtat de cara a divendres, però el temps millorarà clarament a partir del pròxim cap de setmana. A pesar d'això, seguirà fent calor normal per a l'època, però serà molt confortable i sense els excessos que esperem per a este dimecres.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"A les portes de les TºC més altes del que portem d'any durant la setmana" "Registrat un terratrèmol en Alacant"