L’hivern no té ganes de deixar-se vore esta setmana

L’ambient serà atípic per l’època als migdies. Aniran creuant diferents fronts desgastats
Els fronts atlàntics faran que el cel estiga molt canviant esta setmana | Xavi Cabo

El temps serà una mica atípic esta setmana pel que fa a les temperatures, ja que l’ambient als migdies serà molt suau per l’època amb moltes màximes entre 15º i 20º.

Això serà culpa de la constant circulació de fronts atlàntics que ens aportaran aires d’oest a est més prompte temperats o reescalfats i que mantindran un cel molt canviant, encara que de pluges no se’n veuen per cap costat més enllà d’alguns arruixons dèbils puntuals. No es veuen fredorades destacades almenys fins a les festes de Nadal.

Temperatures atípiques de desembre

Pel que fa a les temperatures, es mantindran a la banda alta del termòmetre amb valors atípics per trobar-nos ja al desembre. L’ambient serà de tardor, però impropi per trobar-nos a les portes de l’hivern.

De fet, les màximes es mouran en general entre els 15º i 20º, les més altes a prop de la costa de València i Alacant, mentres que de nit el fred el notarem, però no serà res de l’altre món, amb molts valors nocturns entre 3º i 8º, inclús amb algunes tímides glaçades en llocs de l'interior. Seran més altes en la costa sud.

L’ambient càlid per l’època als migdies serà conseqüència de la constant circulació de vents de l’oest a est que, normalment, a casa nostra bufen amb temperatures temperades o càlides. Tot indica que seguirem així almenys durant una setmana i mitja, sense canvis destacats en els termòmetres, almenys, fins al dia de Nadal o més enllà.

Mapa de previsió de la vesprada del dilluns | Aemet

Diferents fronts però poca pluja

Esta situació de vents provinents de l’oest serà culpa de l’arribada constant de diferents fronts atlàntics al llarg de la setmana. No obstant això, no s’esperen pràcticament precipitacions, amb el dia amb més opcions, precisament, este dilluns. La resta de dies, segurament a partir de dijous hi haja més possibilitats d'arruixons, però sempre fenòmens locals i poc importants.

En este sentit, el cel estarà molt canviant amb el pas de bandes de núvols prims que, en algunes jornades, seran un poc més espessos, però sense impedir tindre bones estones de sol. En definitiva, un temps molt calmat però amb temps lleugerament mogut i amb migdies aprofitables en general. No es veuen pluges generals a la vista.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Previsió: Inici mogut dun cap de setmana ventós i amb temperatures atípiques" "Previsió setmanal: S'acaba el fred polar al final del pont, però el temps no millora"