Alerta taronja per fort vent: setmana molt moguda i d'estiuet

Les ventades aniran afectant a tot el territori en diferents jornades, amb cels molt canviants, molt poca pluja i muntanya russa de les temperatures
El fort vent serà protagonista esta setmana en tota la Comunitat Valenciana | Arxiu

Temps molt boig el que ens espera en tot el territori valencià esta setmana del 2 al 8 de març amb un poc de tot. La gran notícia serà el vent, que ens portarà diferents temporals alguns dies, mentres que el cel estarà molt canviant amb pràcticament sense pluja i temperatures que viuran en una autèntica muntanya russa. 

Dilluns 2 de març

El gran protagonista este dilluns serà el vent, que bufarà amb força de component oest i nord-oest amb ràfegues localment fortes o molt fortes que superaran els 100 km/h. Un temporal que ha obligat a l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a activar l’alerta taronja en tot el territori.

Mapa d'alertes per fort vent este dilluns | Aemet

Pel que fa a l’estat del cel, estarà molt variable amb més núvols de matí i més sol de vesprada, sense descartar algunes gotes o arruixons febles i passatgers dispersos que no apareixeran, ni de bon tros, en totes les comarques. Temperatures sense grans canvis amb màximes per damunt dels 20º.

Mapa de previsió per a este dilluns | Aemet

Dimarts 3 de març

El vent seguirà de cara al dimarts, 3 de març, però anirà clarament a la baixa, especialment en el centre del territori. També hi haurà més intervals de núvols però sense pluja, si bé el cel estarà més canviant i variable. Pocs canvis en les temperatures, encara que poden baixar un poc de forma general.

Dimecres 4 de març

La notícia de cara al dimecres, 4 de març, serà la pujada sobtada de les temperatures per culpa del vent de ponent que bufarà més intensament i recalfat. Moltes màximes s'arrimaran o superaran els 25º amb un ambient d’avançada primavera i calor. Dimecres tindrem sol i menys intervals de núvols.

Dijous 5 de març

El vent anirà clarament a la baixa de cara al dijous, 5 de març, amb un cel que estarà dominat pel sol però amb l’arribada d’algunes bandes de núvols alts i prims. Una jornada de bonança que continuarà amb les temperatures molt altes per a l’època de l'any, encara que durarà poques hores este estiuet.

Divendres 6 de març

Un nou temporal arribaria de cara al divendres, 6 de març, amb ràfegues fortes o molt fortes del nord-oest, especialment al nord del territori, amb una clara baixada de les temperatures en conjunt. Més intervals de núvols amb un cel molt canviant i possibilitat d’algun arruixó feble molt aïllat i dispers.

Cap de setmana

Finalment, de cara al cap de setmana, tornaria la calma, encara que dissabte de matí encara bufaria fort el vent. No s’esperen pluges, però duraria poc esta tranquil·litat, ja que pareix que la següent setmana podria tornar a ser ben moguda. Una situació molt canviant i incerta que promet molts canvis en la previsió els següents dies, raó per la que ho haurem d’anar seguint tot amb molta atenció.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Alacant suspén les activitats a l'aire lliure pel fort temporal de vent" "Previsión: Calma tensa este domingo a las puertas de un fuerte temporal de viento"