La tardor arriba per fi i per partida doble esta setmana

Les temperatures baixaran clarament a finals de setmana i deixarem la calor tan pesada. La nova estació arriba oficialment este dimarts
La tardor arriba oficialment este dimarts | Arxiu

La tardor arriba oficialment este dimarts, 22 de setembre, a les 15:31 hores i pareix que, amb ella, també tindrem un canvi important en les temperatures, tot i que encara tardarà uns dies. No serà fins a finals de setmana quan els termòmetres baixaran clarament i tindrem valors ja més normals per l’època en la que es trobem.

L'estació de l'estiu se'n va emportant-se amb ell la calor tan pesada d'estos últims mesos. No obstant això, pràcticament no s’esperen pluges, però els núvols estaran presents més d’un dia.

Ja baixen les temperatures

Durant els primers dies de la setmana, encara tindrem temperatures altes per l’època amb temperatures màximes que oscil·laran entre 29º i 34º. En els pròxims dies, farà molta basca a la costa, a on encara hi haurà lleugerament nits tropicals.

No serà fins a partir de la vesprada del dijous i, sobretot, divendres i el cap de setmana quan l’entrada d’una massa d’aire clarament més fred farà baixar bruscament les temperatures. Les precipitacions màximes es mouran entre els 23º i 27º i passarem nits fresques. Sens dubte, es tracta d'un ambient més propi d'esta època després d’un estiu que s’ha fet molt llarg.

Mapa de previsió per a hui | Aemet

Molts núvols i poca pluja

Pel que fa a l’estat del cel, els intervals de núvols seran freqüents al llarg dels tres o quatre primers dies de la setmana, especialment al sud del territori valencià. No obstant això, també hi haurà moments de sol. D'altra banda, la pluja no estarà molt present. Només este dilluns i dimarts cauran alguns arruixons a l’interior de Castelló que, puntualment, arribaran a la costa.

De cara al dijous, no es descarta que ploga. Este dia entrarà amb molta força el vent de mestral i escamparà tots els núvols, deixant uns últims dies de la setmana assolellats, al mateix temps que més frescos.   

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Méteo Especial: Canvi de temps marcat però fugaç per al cap de setmana" "Previsió Setmanal: La calor d'estiu es manté, però amb novetats destacables"