A les portes de les temperatures més altes del que portem d'any esta setmana

La calorada serà intensa però curta. Dimecres es podrien fregar els 40ºC a causa del vent de ponent
La calor i el temps estiuenc seran els grans protagonistes d'esta setmana | Arxiu

El sol i la calor intensa que han predominat en tot el territori valencià este cap de setmana, tindrà continuïtat durant la primera mitat d'esta setmana. A demés, pareix que dimecres les temperatures podrien tocar sostre amb valors pròxims als 40ºC en València a causa del vent de ponent, amb les temperatures més altes del que portem d'any. D’altra banda, tot apunta a que a partir de dijous els termòmetres es normalitzarien amb algunes gotes, però la calor de ple estiu tornaria el pròxim cap de setmana.

Alerta pel pic de calor

L'arribada del nou mes ho farà amb un pic de calor. Tornarà a ser una jornada molt plàcida marcada pel sol i la calor en tot el territori. A pesar d'això, el vent de ponent farà disparar les temperatures en la costa de València i Alacant, no tant en Castelló.

Els termòmetres tocaran sostre amb valors que fregaran o superaran lleugerament els 40ºC amb ambient tòrrid, excepte en Castelló, a on la marinada serà més efectiva i els valors quedaran pròxims als 32ºC. En este sentit, l'AEMET (Agencia Estatal de Meteorologia) ha activat avisos per la forta calorada que s’espera dimecres.

Alertes activades per calor extrema en València i Alacant | AEMET

Temps radiant i de ple estiu

Fins al moment, este dilluns i dimarts, vindran marcats pel sol radiant en la majoria de comarques i la calor tornarà a ser la protagonista. Només hi haurà alguns núvols baixos matinals en la costa i en punts d’Alacant, mentres que de vesprada creixeran nuvolades en l’interior de la Ibèrica que, a tot estirar, podrien deixar algun arruixó en les comarques interiors de Castelló.

Mapa de símbols en València per a este dilluns | AEMET

Les temperatures es mantindran molt similars o pujaran un poc en la costa, sobretot a partir de dimarts. Màximes d’entre 28ºC i 32ºC en conjunt, més altes en l’interior de València i Alacant, a on es podran fregar de nou els 35ºC. En el litoral es quedaran entre 26ºC i 28ºC gràcies a les marinades, però amb basca marcada. Temps típic per a l’època.

Normalització de les temperatures

Després de la calorada de dimecres, dijous i divendres seran dos dies clarament més confortables amb menys calor i amb temps més mogut. La majoria de màximes se situaran entre els 25ºC i 27ºC.

A demés, hi haurà més nuvolades i alguns arruixons que podrien afectar també a la mateixa línia de la costa tant dijous com divendres, més probables divendres, però en qualsevol dels casos, seran fenòmens més bé anecdòtics.

Cap de setmana de ple estiu altra volta

Pareix que el cap de setmana estarà marcat per l’arribada d'una xicoteta bossa d'aire fred en alçada pel Cantàbric, però no ens afectarà a la Comunitat Valenciana directament. Entre dissabte i diumenge, tot apunta que el temps tornarà a ser ben solejat i recuperaríem l’ambient de ple estiu amb calor intensa en tot el territori valencià.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Registrat un terratrèmol en Alacant" "Previsió: Calor i basca de ple estiu en l'últim cap de setmana de juny"