Tornen les temperatures altes per al cap de setmana

Encara que el cel estarà carregat de núvols la major part del dia només cal esperar ruixats dèbils i esporàdics
 | Alfons Puertas

Hem pogut comprovar com no sempre que tenim una DANA o 'gota freda' hem d'associar-ho amb riuades i inundacions. Pense que va sent hora que ho associem amb 'prudència' perquè és convenient saber el que pot arribar a passar per evitar danys majors.

De vegades les gotes fredes també poden arribar a ser positives, entre altres coses perquè poden deixar pluges mesurades a les acaballes de l'estiu, i ajuden al fet que l'atmosfera retorne a poc a poc a condicions menys perilloses en baixar les temperatures de l'aigua de la mar i també en portar les temperatures, tant les mínimes com les màximes, a valors més propis de la tardor.

És el que hem tingut estos dies tot i que en algunes zones s'han quedat esperant la pluja. A falta del que puga ploure hui al mapa podeu veure el que ha plogut en la DANA que ens ha afectat des de dilluns.


L'embossament d'aire fred de les capes altes de l'atmosfera no ha desaparegut però queda lluny de la Comunitat Valenciana i per tant no tindrà massa incidència i hui ni demà. Des del sud-oest de la Península s'ha desplaçat hui a Galicia on els ruixats i les tronades podran ser importants però a la Comunitat Valenciana encara que el cel estarà carregat de núvols la major part del dia només cal esperar ruixats dèbils i esporàdics (de matí més probables a la costa i de vesprada-nit a l'interior d'Alacant i de València).

El cap de setmana començarà amb el cel carregat i ruixats dèbils que poden afectar zones del sud, del centre i de l'interior però ràpidament, cap a migdia, notarem com comença a bufar el ponent fluix i a escampar la nuvolositat afavorint a més un ascens tèrmic.

El cap de setmana acabarà amb domini del sol tot i la presència de núvols mitjans i alts que creuaran el cel de la Comunitat sense cap conseqüència i la setmana l'oratge vindrà marcat per l'estabilitat i per un ascens de temperatures que ens recordarà que l'estiu no fa molt que s'ha acabat.

14+9474744754841+58+

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La inestabilitat va de baixada" "Pronòstic per a la Tardor 2021: temporada de DANES i pluges torrencials"