Espectacular trasllat d’un far en Dinamarca per a salvar-lo del canvi climàtic

Este edifici centenari i molt turístic estava a punt de ser envaït per la mar, que no para de guanyar terreny a causa del calfament global
Imatge de l'expectació mediàtica pel trasllat del far | Twitter

Increïble operació pràcticament faraònica la que s’ha produït en Dinamarca per tal de salvar un far històric dels efectes del canvi climàtic i del calfament global. Es tracta del far de Rubjerg Knude, que les autoritats han decidit traslladar-lo més terra endins amb l’objectiu de salvar-lo de l’avanç de la mar, que cada volta puja més el seu nivell i està envaïnt la terra.

Els enginyers i les autoritats portaven un any i mig planificant esta operació que era pràcticament impossible, però finalment s’ha pogut dur a terme gràcies a la col·locació d’unes vies que han servit per a moure l’estructura com si fora un tren. El far es troba ara 70 metres més terra endins de a on se situava fins ara, salvant-lo d'esta manera els propers anys de l’avanç de l’aigua i també de la creixent duna desèrtica en la zona, que posaven en risc la seua integritat.

Gran expectació mediàtica

Este far és molt conegut i turístic en el país, rebent vora 250.000 visites anuals, cosa que ha fet que l’expectació mediàtica haja sigut màxima. A més, una operació tan complexa mai vista fins ara també ha captat a molts curiosos.

D'esta manera, centenars de persones han assistit a este trasllat, incloent nombrosos estudiants que han canviat les aules per esta experiència històrica. L’operació ha durat vora 7 hores per a moure les 700 tones i 23 metres d’altura de l’estructura i ha costat uns 670.000 euros.

Un far centenari molt apreciat

Construït en l’any 1899, este far no funciona des dels anys 60 i s’ha convertit en un símbol nacional i en una atracció turística. Actualment, es trobava tancat pel risc que comportava l’avanç de la terra i de la mar, tot i que fa temps havia tingut edificis al voltant amb jardins i cases senyorials que van acabar sent demolits.

Esta operació ha servit per a salvar l’ingrés del turisme que tenen les xicotetes poblacions del voltant, a més de per a allargar la vida d'este símbol. Entre les persones presents en el trasllat, estava Brigit Frederiksen, filla de l’últim vigilant del far, a on va viure entre els anys 1962 i 1968. 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El cap de setmana acabarà tranquil però amb alguns núvols" "Cap de setmana perfecte per a disfrutar a l’aire lliure"