Carta d'un pare a la porta d'una discoteca: 'El meu fill fa dos dies que està malament'

Va ser la seua manera de demanar als joves un poc de respecte i prudència

La desesperació porta a un pare preocupat per la salut del seu fill menut a escriure una carta que s'ha fet viral després de deixar-la a la porta d'una discoteca de Santiago de Compostel·la.

Unes setmanes de festa contínua

La capital gallega porta unes setmanes de festa contínua i desenfrenada que coincideix amb l'inici de les classes universitàries.

Després de dos anys de tancament i restriccions a l'oci nocturn, els joves han tornat a les seues residències i pisos d'estudiants amb més ganes d'eixir que mai.

Mai tenen prou festa

La situació ha arribat fins a tal punt que els carrers de la ciutat s'han omplert de persones que es neguen a finalitzar la festa a les 3 del matí. Hora en la qual els locals han de tirar el tancament per les restriccions que encara es mantenen vigents.

Amb les discoteques i els bars tancats, els estudiants romanen als carrers amb la intenció de prolongar la festa amb botellons en la via pública. Una decisió que acaba requerint la intervenció de les autoritats policials, que han d'actuar davant l'escàndol públic generat.

Als veïns se'ls fa molt insuportable, el soroll arriba a les seues cases i és desesperant, tant que un pare s'ha vist en la necessitat de protestar davant els perjudicis ocasionats al seu fill menor.

La carta d'un pare desesperat pel soroll dels botellons al carrer

Este pare que ja no pot més, és pare de família viu en els voltants de la discoteca Ruta, situada en ple centre de Santiago de Compostel·la, una zona que s'ha convertit en l'epicentre de macrobotellons i conflictes que han requerit de la intervenció policial en diverses ocasions.

La discoteca més gran de Santiago de Compostela

Allí se situa la discoteca més gran de la capital gallega i s'ha convertit en la zona de reunió per als joves que volen continuar la festa en plena matinada.

<

>


Davant la desesperant situació que es viu quasi diàriament en la zona, un pare va prendre la determinació de pegar una carta a les portes de la citada discoteca. Una missiva redactada amb molta comprensió i educació que s'ha viralitzat en les xarxes socials gràcies al mateix amo del local.

"Volem compartir amb vosaltres la reflexió d'un veí o veïna. per favor, divertim-nos amb respecte. Gràcies. #diversionconrespeto #diversion #respecte #descans #convivència", escrivien els responsables de l'establiment en el seu compte oficial d'Instagram.

Conscienciació als seus clients

La discoteca al·ludida comparteix el missatge del pare per a conscienciar als seus clients.


En arribar a la porta del local divendres passat després d'una intensa nit universitària, el propietari de la discoteca Ruta es va trobar amb la citada carta de protesta.

En ella, l'autor aprofitava per a demanar un poc de respecte, educació i empatia a les persones que cada matinada formen un gran rebombori en plena via pública.

"Hola. Estàs de festa i tens dret a passar-ho bé, però jo tinc un fill que porta tota la setmana dormint malament pel soroll i ahir va acabar emmalaltint. Porta dos dies mal, somnolent i necessita descansar", començava dient la carta.

<

>
Amb molta educació i sense ànim d'ofendre ni acusar els joves, la persona tan sols volia visibilitzar les terribles conseqüències del soroll excessiu en plena via pública. Però la seua pretensió en cap cas és coartar la llibertat de sortir a estes persones, sinó demanar-los un poc de civisme a l'hora de comportar-se.


"No necessiten cridar, cantar... per a passar-ho bé i pots deixar-lo recuperar-se", deia posant de manifest que es pot gaudir sense fer mal als altres.

Una carta molt aplaudida i viral

La carta ha estat molt aplaudida en xarxes socials, encara que alguns consideren que la situació s'ha d'atallar amb major duresa.

L'alcalde de Santiago, Sánchez Bugallo, ja ha sol·licitat la presència de més antidisturbis a la ciutat per a evitar que es continuen produint estos altercats.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Germanor amb La Palma, 'Jo sóc fallera d'Alzira' recapten diners per enviar a La Palma" "Un restaurant rep un comentari per cobrar el pa a part i té resposta irònica del local"