El cervell continua actiu uns minuts després de morir

Alguns pacients que han «tornat de la mort» eren conscients del que passava al seu voltant
El cervell pot manifestar activitat cerebral pocs minuts després de la mort del pacient | València Diari

 

La vida després de la mort és un tema que ha preocupat i obsessionat els humans des de fa mil·lennis i per tot el món. Un dels camps de la ciència que més atenció atrau és, precisament, el que estudia tot allò que està relacionat amb la fi de la vida i intenta resoldre totes les incògnites que ens podem plantejar.

Una de les preguntes és sobre la consciència i, ara, el doctor Sam Parnia de la Universitat de Nova York ha explicat que la persona és conscient que s’ha mort durant uns minuts.

Algunes persones eren conscients d’estar mortes

D'eixa manera ho va declarar el doctor Parnia, expert en cures crítiques i resurrecció, en ‘Live Sciencie’. Segons el científic, va estudiar casos i testimonis de persones que, després de patir una parada cardíaca, «van tornar a la vida». Molts d’ells li van narrar que «eren conscients que els metges i infermers estaven treballant al seu voltant, escoltaven les seues converses i veien coses que estaven passant».

La ciència indica que, tècnicament, una persona ha mort quan el seu cor deixa de bategar i no hi ha subministrament de sang al cervell. És en eixe moment que la matèria grisa deixa de funcionar perquè no li arriba oxigen, per tant, no pot mantindre el cos viu i acaba morint. En este sentit, el cervell deixa d’emetre senyals entre dos i vint segons després de la mort, però s’ha arribat a registrar activitat cerebral minuts més tard i esta pot variar molt segons el pacient.

Segons el doctor Parnia, «s’estudia la ment i la consciència humanes en el context de la mort, per a saber si la consciència s'aniquila o si continua durant algun temps després que hages mort, i com es relaciona amb el que està succeint dins del cervell en temps real».

D'esta manera, ha explicat un cas ocorregut fa uns dos anys al Canadà, els metges d’una UCI  van apagar la màquina de suport vital d’un pacient que havia mort, però després de deu minuts encara manifestava activitat cerebral, concretament les ones eren iguals a quan dormim.

També et pot interessar...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"María Jiménez: per fi bones notícies sobre la seua salut" "ATENCIÓ: La Guerra que desestabilitza la Casa Reial i incomoda Felip"