Convocades mobilitzacions en tota la Comunitat contra les agressions LGTBIfòbiques

Hi ha convocades mobilitzacions en defensa del col·lectiu LGTBI a València, Castelló de la Plana, Gandia i Elx

La Comunitat Valenciana es mobilitza esta vesprada per a acabar amb les agressions LGTBIfòbiques i rebutjar l'augment dels delictes d'odi dels últims mesos. Per a esta vesprada s'han convocat mobilitzacions en defensa del col·lectiu LGTBI a València, Castelló de la Plana, Gandia i Elx.

Les diferents associacions LGTBI del territori Valencià han organitzat estes concentracions per a dir prou!, després de l'últim atac homòfon a un jove trans. a la ciutat de València este dimarts o les diferents agressions que han succeït durant estes setmanes en diferents punts del territori espanyol.

A València l'associació Lambda ha convocat la concentració en la Plaça del Cedre a les 19.00 h; a Castelló de la Plana la plataforma LGTBIQ+ en la plaça de la Pescateria a les 19.00 h; a Gandia a la mateixa hora ha estat organitzada pel Col·lectiu de Gais, Lesbianes, Bisexuals, Transsexuals en la plaça de l'Ajuntament de Gandia, així com l'Ajuntament d'Elx en la plaça dels Algeps.

Per la seua part Alcoi ha convocat la seua manifestació per a dilluns que ve 13, a les 20.00 h, en la plaça d'Espanya sota el lema 'Cap agressió sense resposta' i amb l'objectiu de "sortir als carrers després de l'augment d'agressions LGTBIfobicas.

El Consell s'uneix a les mobilitzacions

De la mateixa manera, el Consell se sumarà a les mobilitzacions convocades en defensa d'este col·lectiu reiterant així el seu "ferm compromís" amb el moviment LGTBI i en contra de les persones que agredeixen i els discursos que fomenten estes agressions. Així ho va explicar en la roda de premsa posterior al Ple del Consell, la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra.

Oltra també afirma que "no parlem sol d'atacs a persones per la seua identitat o orientació sexual, perquè quan maten o agredeixen a una persona ens estan agredint a tota la societat valenciana. Per tant, es tracta d'un problema gravíssim que ens interpel·la a totes i tots".

D'esta manera, el Consell "reitera el seu ferm compromís amb el moviment LGTBI" i manifesta que sempre estarà "del costat d'este col·lectiu i en contra d'aquelles persones que els agredeixen i dels discursos que fomenten estes agressions".

Augment d'agressions

El telèfon d'Emergències 1·1·2 de la Generalitat ha rebut 193 crides per incidents relacionats amb casos d'homofòbia o la transfòbia succeïts entre 2018 i juliol de 2021.

El 80% de les crides, un total de 156, reporten problemes relacionats amb la seguretat de les persones, agressions, baralles o amenaces. En el primer semestre de 2021 es va mantenir la tendència a l'alça, ja que fins al moment s'havien atés 36 crides.

Les crides es corresponen amb situacions en les quals és "rellevant" l'orientació sexual o identitat de gènere de les persones afectades i en la qual les persones que telefonen pronuncien paraules com a "lesbiana", "marieta", "travestí", "transsexual" o "discriminació".

Creació xarxa Orienta

La vicepresidenta també va recordar que des del Consell s'ha impulsat un marc normatiu per a la protecció i la defensa de les persones d'este col·lectiu, amb normes com l'aprovació de la llei Trans. o la Llei d'Igualtat de les Persones LGTBI.

A més, s'ha creat la xarxa Orienta, amb oficines a València, Alacant i Castelló de la Plana, l'objectiu de les quals és l'assessorament i atenció integral a les persones d'este col·lectiu en els diferents àmbits en els quals puguen necessitar ajuda, entre altres mesures.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Educació reforça el treball a les aules per a la prevenció de conductes suïcides" "Denuncien que l'espera per veure a metge a la Comunitat és de 97 dies"