Denuncien que l'espera per veure a metge a la Comunitat és de 97 dies

L'espera mitjana per sotmetre a una intervenció quirúrgica s'ha reduït de 154 a 125 dies des de l'estiu passat

Aprofitant la recent publicació de les dades del Ministeri de Sanitat sobre temps d'espera en intervencions quirúrgiques i primera consulta amb l'especialista a data de 31 de desembre de 2020, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) els ha comparat amb els registrats fa poc més d'un any, de juny de 2020.

L'organització adverteix que, en algunes comunitats autònomes, com la Valenciana, segueixen augmentant els temps d'espera.

En concret, els temps d'espera per a la primera consulta amb l'especialista, han augmentat de 57 a 97 dies, lluny dels temps d'espera pre-pandèmia, tot i que encara per sota de la mitjana nacional, que és de 99 dies.

Per comunitats autònomes, els terminis més llargs per veure a l'especialista són els de Catalunya i Aragó, amb 152 i 147 dies respectivament. A molta distància dels terminis d'espera de País Basc (30 dies) i Astúries (37 dies), que destaquen per bé en este rànquing.

Pel que fa als temps mitjans d'espera per operar-se, tot i que s'han reduït de 154 a 125 dies, es mantenen encara lluny dels 90 dies que hi havia abans de la pandèmia.

La comunitat autònoma actualment més afectada, amb diferència, és Castella-la Manxa on suma 286 dies de mitjana. Molt lluny de les llistes d'espera més breus, que tornen a ser les d'Astúries (60 dies) i País Basc (68 dies).

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Menjar a domicili, el servici de València per a les persones en situació vulnerable" "Alacant ofereix dos beques per al Màster d'Arrossos i Alta Cuina Mediterrània"