L'ús de la gorra-casc desencadena una vaga de treballadors a l'empresa FORMICA d'Albal

Les aturades s'han convocat per als dies 15, 22 i 29 de setembre perquè expliquen "és més una mesura estètica que de seguretat laboral"
Vaga dels treballadors a l'empresa FORMICA.SL d'Albal | CGT

Els treballadors i treballadores de l'empresa de laminats FORMICA SA de la planta d'Albal han convocat una vaga per als dies 15, 22 i 29 de setembre contra l'ús de la gorra-casc que expliquen "volen imposar des de la direcció de l'empresa".

La convocatòria consistirà en aturades parcials d'aproximadament una hora durant els tres dies i en la primera aturada "ha estat recolzat pel 100%" dels empleats.

Segons explica el president de comité, David García, el desembre de 2020 els va arribar una notificació per part de la direcció de l'empresa per instaurar l'ús de gorra-casc de forma obligatòria durant tota la jornada de treball "perquè els 6.000 treballadors del grup portaven gorra", amb excepció de menjadors, sales de reunions i despatxos.

No obstant això, el comité d'empresa "es va negar" a implantar esta mesura perquè "no hi havia una negociació prèvia" en cap cas "s'havia comptat amb els delegats de prevenció. Però segons explica García es va proposar iniciar una taula de negociacions per avaluar la mesura i acordar en què llocs de treball podria ser necessari implantar-lo.

"No han volgut negociar i l'han posat com una mesura obligatòria de l'empresa "expliquen les mateixes fonts i asseguren que" van enviar un comunicat per correu electrònic pressionant els treballadors i treballadores, i amenaçant amb sancions a les persones que no la portessin ".

Així mateix, indiquen que "durant un any no ens hem posat la gorra però han contractat personal extern i legal per fer unes avaluacions i han decidit ficar esta mesura com a norma per EPI de seguretat sense consensuar amb cap part del comité".

Este òrgan laboral considera que és "més una mesura estètica que de seguretat laboral "perquè asseguren redueix la visibilitat i agreuja l'estrés tèrmic per temperatures elevades que ja pateixen treballant, i" no hi ha cap perill de despreniment a les zones o perill de cops al cap ".

A més lamenten que l'empresa es manté "ferm" en la seua decisió i no permet "negociació" alguna malgrat l'oposició dels empleats i que ha provocat "acabar amb la pau social que durant anys s'havia gaudit a la planta de laminats".

Inspecció laboral

 

També es va interposar una denúncia davant de la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social de València, que es va saldar amb una acta d'infracció en matèria de prevenció de riscos laborals a l'empresa FORMICA SA I ara estan a l'espera de l'informe que ha realitzat un tècnic de l'INVASSAT que va visitar durant el mes de juliol les instal·lacions de la fàbrica.

Per tot això, el comité i els treballadors han començat una vaga este dimecres que prosseguirà la setmana que ve per "intentar acabar" amb l'ús de la gorra-casc a l'empresa.


 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Morella amplia la borsa de treball per al servei dajuda a domicili" "Convoquen 8 places d'agent i 8 d'oficial per Policia Local a Sant Vicent"