Javi Martín, expresentador de 'CQC', confessa que es va intentar suïcidar en 2011

El presentador ha confessat que la idea del suïcidi va passar pel seu cap en diferents ocasions
Javi Martín ('Caiga quien caiga'), relata el drama que va viure: 'Es pot eixir' | RTVE

El passat 10 de setembre es va celebrar el Dia Mundial del Suïcidi i per este motiu, Javi Martín, que va ser el presentador de 'Caiga quien caiga', en Telecinco amb 'El Gran Wyoming', va acudir el divendres passat, 11 de setembre, a una entrevista a 'La hora de la 1' per explicar el drama que ell va viure en relació amb esta situació.

Durant l'entrevista, Martín va obrir-se públicament per explicar que en 2011 va caure en una forta depressió i els metges li van diagnosticar un trastorn bipolar. «Un dia estava en ma casa i una veu interior em va dir: 'Tirat per la finestra'. Em vaig començar a donar colps al cap. Però no se'n va anar. Vaig viure constantment durant mesos amb este pensament al cap, fins que un dia em vaig recolzar a la barana de la meua terrassa inclinat per a tirar-me».

Martín defensa que cal parlar del suïcidi

«Volia explicar-li a la gent que es pot eixir d'esta situació», ha manifestat al programa de Televisió Espanyola, encara que per a ell ha sigut molt dur compartir la seua història públicament.

«Quan em va passar, estava tan afonat i tenia tal sofriment, por i depressió, que jo no creia que poguera eixir, per això, cal demanar ajuda i posar-se en mans de professionals», ha dit. «És un tema tabú perquè realment l'entorn de la persona que s'ha suïcidat o ho ha intentat sent que ha fracassat, és un fracàs de la societat i, sobretot, dels polítics», ha explicat.

En eixe sentit, el expresentador de Mediaset ha demanat que hi haja més intervenció per ajudar a estes persones, ja que Martin ha al·legat que «són 3.600 persones les que es suïciden a Espanya a l'any, 10 suïcidis al dia, es necessita que els mitjans s'impliquin».

A pesar de la popular creença que existix en els mitjans de que ells no haurien de parlar sobre este tema, perquè es podria provocar l'efecte invers, Javi Martín ha defensat que això no és així i que es necessari que es tracten estos temes: «Quan es parla del problema es parla de la solució» i cal «normalitzar-ho».

El Govern no oferix ajuda per a estes persones, segons Martín

«Cal invertir en salut mental», ha assenyalat en el programa. «A la seguretat social em van donar cita per a dos mesos vista, temps en el qual podria haver recorregut al suïcidi» ha explicat en referència a la seua dura experiència.

El presentador ha revelat que va acudir a tractaments privats per prevenir-ho. També ha volgut compartir que hi ha un telèfon d'ajuda contra el suïcidi, el 911 385 385, però no ha estat creat per una entitat pública, sinó per l'Associació La Barandilla.

Finalment, Javi Martín ha volgut advertir que és imprescindible estar atent a «certs senyals, frases que, si se senten, poden detectar problemes de depressió» a les persones.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Tristor de Toñi Moreno: les 2 pèrdues abans de la menuda Lola" "Mila Ximénez revela en 'Sálvame' els primers resultats mèdics"