L'horta de València fa història una vegada més

Neus Morales i Vega és la Reina de l'horta de València 2022. Va ser escollida pel jurat el passat dia 9 de juliol

Índex Amagar

Neus Morales i Vega farà història, ja que és la primera màxima representant de l'horta de València menor d'edat i és que el jurat ha volgut que una xiqueta de 10 anys que cursa 6é de primària alegre i en ganes d'ensenyar-se moltes coses siga l'afortunada d'ostentar este gran honor. Serà símbol del futur esperançador de l'horta, per acostar als més menuts les costums i arrels, el mode de vida, els jocs i cançons populars i el gran ventall d'activitats lúdiques i culturals que ofereix l'Associació Cultural l'Horta, com tallers d'oficis artesanals, i divulgació dels productes de proximitat.

Valenciana dels peus a les pintes, Neus es declara una apassionada de València i les seues tradicions, ja que balla danses valencianes, va ser fallera major infantil en només sis anys i presidenta infantil de la seua comissió.

Els seus gustos

El seu plat favorit és la paella valenciana i té com a colors favorits per al trage de llauradora valenciana el blanc i el verd botella. Des del primer moment mostra interés a aprendre tot el que el seu càrrec representa i significa, declara que vol aportar el millor d'ella per transmetre alegria i forces perquè l'Associació Cultural l'Horta de València continue treballant en esta trajectòria recuperant el patrimoni arquitectònic, cultural i festiu de l'horta.
A Neus li depara un any molt intens carregat d'experiències inoblidables ensenya'n-se de mes a prop la cultura i les arrels de la terra valenciana.

L'exaltació

La seua exaltació tindrà lloc el dissabte 23 d'octubre en el teatre de la banda primitiva de Paiporta, un acte en el qual es mantindran totes les mides de protocol anti Covid.
Destacar que en els últims anys l'Associació Cultural l'Horta de València està fent un gran esforç restaurant una Alqueria en Alboraia i una barraca en la pedania de la punta, a banda de denunciar a l'ajuntament de València i generalitat la reivindicació perquè restaure les barraques protegides declarades com a bé de rellevància local i que es troben en estat de runa. Han aconseguit que l'ajuntament interferisca en les obres de consolidació de dos barraques en el barri de Benimaclet, no obstant no cessarà la llavor en esta lluita, per recuperar i mantenir el patrimoni cultural i festiu de l'horta valenciana.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El Rei apel·la a la unitat d'Espanya i la convivència en la seua ofrena a l'Apòstol" "Maduresa en el dating: els sèniors espanyols, més oberts de ment i lliures de complexos"