Més miops i més jóvens: els problemes visuals de les noves generacions

Un estudi alerta que la salut dels jovens és pitjor cada dia i adverteix que la majoria dels xiquets dediquen més hores al dia al mòbil que a la setmana a activitats a l'aire lliure
Més miops i des de més jóvens: els problemes visuals de les noves generacions | València Diari

 

Els nadius digitals tenen una graduació més alta en miopia i requerixen ulleres abans. És una de les conclusions d'un estudi que posa de manifest que els jóvens d'entre 7 i 12 anys necessiten, de mitjana, mitja diòptria més de graduació que la generació anterior. L'increment de graduació entre els més jóvens és, de mitjana, major que el de la generació anterior.

Més del 60% d'universitaris són miops

De fet, es calcula que és el doble —de 0,88 a 1,75—, tot i que encara no han arribat a l'edat universitària i, per tant, encara estan en creixent. Per això, els autors de l'estudi de l'Associació Visió i Vida alerten que tindran una miopia molt més gran en l'etapa universitària que la generació anterior.

Sis de cada deu jóvens universitaris, el 62,5%, són miops i, a pesar de què un 80% tenen antecedents familiars, la majoria no s'han fet revisions. En la major part de la mostra, el 64,6%, se li va detectar la miopia entre els 8 i els 15 anys, sobretot, perquè no veien bé la pissarra o els cartells del carrer.

Moltes més hores de mòbil que d'activitats a l'aire lliure

L'estudi ha fet patent que els jóvens passen moltes més hores de mòbil que d'activitats a l'aire lliure | València Diari

 

L'estudi alerta que els joves dediquen menys de set hores a la setmana a les activitats a l'aire lliure i que, en canvi, utilitzen el mòbil entre quatre i huit hores cada dia. De fet, Enrique Jiménez, òptic del Servici d'Oftalmologia de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, assegura que la principal causa de l'increment de la miopia és el creiximent del globus ocular.

Este creiximent, diu, no es pot atribuir únicament a raons genètiques, sinó que també pot estar relacionat amb la quantitat d'hores que els xiquets passen en faenes de visió pròxima com són els ordinadors, les tauletes o els mòbils, i a la falta d'exposició dels menors a espais oberts i llum solar.

Es calcula que el 2050 hi haurà pràcticament cinc mil milions de miops en l'àmbit mundial, amb quasi mil milions en la categoria d'alta miopia.

També et pot interessar...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"CERVELL: Consciència després de la mort" "María Jiménez: per fi bones notícies sobre la seua salut"