Nutricionistes valencians denuncien una publicitat de 'dieta equilibrada' enganyosa

El Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes (CODiNuCoVa) recorda que a la Comunitat Valenciana un de cada quatre menors pateix sobrepés i el 12% obesitat

Amb l'advertiment el recordatori que a la Comunitat Valenciana, un de cada quatre menors pateix sobrepés i el 12% obesitat, el Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes (CODiNuCoVa) ha enviat un comunicat als mitjans de comunicació argumentant la petició que han cursat perquè es retire una publicitat uneix pizza i hamburguesa amb el concepte de "dieta equilibrada".

"Hem demanat la retirada de la publicitat del Centre Comercial El Saler el contingut indica el següent: "Una pizza a una mà i una hamburguesa en l'altra. Això és dieta equilibrada", i que s'engloba en la campanya de nova imatge d'estes instal·lacions, un joc de paraules i un recurs publicitari que normalitza i fins i tot recomana el consum d'estos aliments com a part d'una "dieta equilibrada", expliquen en el comunicat.

D'altra banda, l'escrit d'este Col·legi Oficial recorda també el risc de sobrepés i obesitat, cada vegada més estés entre la població, amb especial rellevància en menors d'edat. "Actualment a la Comunitat Valenciana un de cada quatre menors pateix sobrepés i el 12% obesitat. Un estat de salut que es perpetua en la majoria dels casos i que és l'origen de moltes patologies cardiovasculars, diabetis, hipertensió i fins i tot alguns tipus de càncer en l'edat adulta.

Les al·lusions a "dietes equilibrades" exemplificadores en elaboracions que, en l'imaginari col·lectiu, no refereixen a productes saludables i, per tant, no són de consum recomanat de manera habitual, posa pedres al camí en la lluita contra l'obesitat, confon a la població (Que considera que s'alimenta correctament, quan per desgràcia el consum d'ultra processats ​​i de menjar ràpid va en augment) i menysprea els esforços que els professionals de salut estem realitzant per avançar cap a una societat més sana i saludable a través de, entre altres accions, l'Educació Alimentària", adverteix el comunicat.

Finalment, també es pot el suport i la conscienciació social per a la difusió adequada dels missatges adequats: "atés que els missatges de salut han d'estar visats per professionals, des del CODiNuCoVa demanem a empreses, autoritats, associacions, mitjans de comunicació i qualsevol mena d'entitat i associació pública o privada que es recolze en els professionals de l'Alimentació i la Nutrició Humana i Dietètica per a qualsevol acció divulgativa que realitzen al voltant de la Nutrició i ens posem a la seua disposició", conclouen.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Oferta d'ocupació: Es busquen conductors d'autobús amb sous de 1.500 euros" "Alerta alimentària: Retiren del mercat diversos lots d'una ensaladilla russa envasada"