Serà obligatori realitzar un curs per tenir mascotes

Així serà el curs obligatori que has de passar si vols tenir un gos a casa

El Ministeri de Drets Socials ha presentat l'avantprojecte de llei de Protecció i Drets dels Animals, un document que recull un seguit de mesures encaminades a protegir la integritat dels animals, la convivència responsable i a regular la seua tinença.

D'esta manera, les persones que vulguen tenir un gos com a animal de companyia hauran de fer un curs de formació.

Es tracta d'una completa novetat en matèria de protecció animal i serà un requisit per als que vulguen tenir un gos que facilitarà "una tinença responsable de l'animal". Així, a través d'esta formació bàsica, l'objectiu del Govern és que desenvolupen uns coneixements adequats "en el maneig, cura i tinença d'animals".

Un curs en línia, curt i gratuït

 

El curs serà gratuït i senzill, es realitzarà de forma 'online' però és obligatori, igual que la subscripció d'una assegurança de responsabilitat civil. Els propietaris de gossos no han de deixar la mascota sola durant més de 24 hores.

El director general de Drets dels Animals, Sergio García Torres, ha explicat en una entrevista a TV3, alguns detalls sobre este curs formatiu: "Estem parlant d'una petita formació que no només implica els propietaris d'animals. És una formació molt similar a la que pot ser el curs de manipulador d'aliments, un curset gratuït que es fa en línia i que no suposa el major dels problemes a l'hora de superar-lo".

García Torres va indicar que este curs estableix "un marc de civisme" per evitar conductes com no recollir els excrements dels gossos als carrers, per exemple.

Es tracta d'una mesura que ja s'aplica en altres països d'Europa com, per exemple, Alemanya, i que suposaria situar a Espanya en la "mitja" dels països de l'entorn plantejant com a "eix fonamental" el sacrifici zero d'animals de companyia. "Cal una norma per a establir un estàndard a tot l'Estat espanyol sobre animals de companyia. El 40% de la població espanyola té animals de companyia", ha conclòs l'expert.


 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Generalitat convoca beques complementàries a les de l'Estat per al curs 2020-2021" "El 12 d'octubre recupera la desfilada militar"