500 manifestants en solidaritat amb l'independentisme català en València

La concentració no estava autoritzada perquè no havia sigut comunicada a cap institució de manera oficial
Imatge de la manifestació independentista de València del 20 d'octubre | Agències

Una protesta en la plaça de l'Ajuntament de València ha reivindicat, durant la vesprada d'este diumenge, la «llibertat dels presos polítics» i ha condemnat la «repressió», segons paraules dels assistents, que s'aplica en Catalunya.

Els manifestants s'han congregat en el centre de la Ciutat de València a partir de les 19.00 hores d'este diumenge, en una mobilització impulsada per Esquerra Republicana del País Valencià, Esquerra Valenciana i Jovent Republicà al País Valencià. La convocatòria no s'havia comunicat a la Delegació del Govern, segons han informat fonts de la mateixa.

Les persones que s'han ajuntat en la zona han corejat consignes com 'Esta sentència també és violència' i 'Solidaritat amb el poble català', a banda de crits contra l'actuació policial d'esta setmana passada en Barcelona, arran del caos registrat en Catalunya.

Poc després de començada esta concentració, cap a les 20.00 hores, un grup aïllat de contramanifestants s'ha congregat davall del balcó de l'Ajuntament i ha desplegat banderes d'Espanya. Agents de la Policia Nacional han format un cordó policial entre els dos grups per a evitar incidents.

D'una part, els simpatitzants amb els líders independentistes han corejat missatges com 'Amb eixa bandera farem una foguera' i, per un l'altre, els contramanifestants han contestat 'Som valencians, mai catalans'. Finalment, els contramanifestants s'han retirat. Posteriorment, la concentració ha derivat en una marxa que ha anat pel carrer de les Barques en direcció cap al carrer de Colom.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Es confirma el lloc definitu on enterraran a Camilo Sesto" "L'íntima boda de Rafa Nadal i Xisca Perelló"