La Guàrdia Civil desarticula 12 punts de venda de droga en la comarca de la Marina Alta

El cap tenia una dona contractada per a la comercialització
Una d'elles ja ha ingressat en la pres√≥ provisional | Gu√†rdia Civil

La Gu√†rdia Civil ha detingut en Calp, en la comarca de la Marina Alta (Alacant), a set persones per ser les presumptes autores d'un delicte contra la salut p√ļblica i un delicte de pertinen√ßa a organitzaci√≥ criminal. Una d'elles ja ha ingressat en la pres√≥ provisional.

Els agents de l'√Ärea d'Investigaci√≥ de la Gu√†rdia Civil de Calp van iniciar l'operaci√≥ el mes de maig passat de 2020 despr√©s de tindre coneixement de l'exist√®ncia d'una casa d'esta localitat, en la que es podria estar
distribuint alguna classe de droga, a causa de l'alarmant tr√†fic de persones, alienes a l'edifici.

Els agents van confirmar els fets i van descobrir la identitat del suposat traficant i, a dem√©s, la identitat de la persona que no nom√©s estaria subministrant-li la droga a este primer identificat, sin√≥ tamb√© a altres 11
narcotraficants més
, de diferents municipis de la prov√≠ncia d'Alacant com Altea, Moraira i Benidorm i a 3 narcotraficants de Madrid.

 

El cap ja havia complit condemna en 1.998

Este distribu√Įdor de coca√Įna a gran escala, ja hauria complit condemna l'any 1.998 pels delictes de tr√†fic de drogues i assassinat, havent-li sigut confiscada, en aquella ocasi√≥, la quantitat de 23 quilos de coca√Įna i sent acusat de ser el cervell d'una xarxa internacional de narcotraficants de coca√Įna, connectada amb diferents c√†rtels colombians.

Estes circumst√†ncies passades li haurien servit com a experi√®ncia per a, en esta nova etapa delictiva present, guardar numeroses mesures de seguretat i efectuar cont√≠nues contra-vigil√†ncies, a l'hora de comercialitzar amb la droga i de tractar amb els diferents prove√Įdors i traficants finals, dificultant considerablement la labor d'investigaci√≥ dels agents.

El suposat cap comptava en l'actualitat amb una xarxa de clients molt extensa, sent considerat el centre neur√†lgic de prove√Įment de coca√Įna de diferents narcotraficants, assentats en diferents municipis de la prov√≠ncia d'Alacant
i de Madrid, arribant a manejar desenes de quilos de coca√Įna, per a poder atendre esta demanda de compradors, durant els m√©s de 5 anys que podria haver estat traficant amb esta subst√†ncia.

Coca√Įna valorada en el mercat per 120.000 euros

En esta ocasi√≥, els investigadors van observar que seguia un modus operandi diferent al portat en la detenci√≥ de 1998, perqu√® ara ja delegava les funcions de preparaci√≥, dispensaci√≥ i adulteraci√≥ de la droga i el tracte amb el client i el cobrament, en una tercera persona, una empleada, colombiana de 67 anys d'edat, amb antecedents per un delicte de blanqueig de capitals, a qui li hauria estat pagant un sou de 1.500 euros mensuals m√©s allotjament.

El cap, per tant, √ļnicament s'encarregava de viatjar a Madrid per a negociar i adquirir grans quantitats de coca√Įna. Part d'esta droga era distribu√Įda a gent de la seua confian√ßa en la capital del pa√≠s i l'altra part restant era entregada a esta empleada, per a que la traslladara fins a un pis franc en Calp.

M√©s de mig quilo de coca√Įna de gran puresa li ha sigut confiscat a esta dona en el moment del registre de la casa, droga que, despr√©s de ser venuda als narcotraficants finals i, despr√©s de ser adulterada per estos per a poder traure-li major rendibilitat i marge de benefici, hauria conseguit en el mercat el valor de 120.000 euros.

La dona ja ha ingressat en presó provisional

Estos traficants finals venien les dosis de coca√Įna a la menuda, des de les seues pr√≤pies cases, fins i tot, despla√ßant-se per a anar a la trobada del client en la via p√ļblica. Un dels detinguts, per part seua, traficava amb la coca√Įna a trav√©s del bar de copes que ell mateix regentava, creant una considerable alarma social entre els ve√Įns de la localitat.

En este operatiu sense precedents, s'han fet 5 entrades i registres. Com a resultat, s'ha detingut a un total de 7 persones, 6 homes de nacionalitat espanyola, d'entre 45 i 60 anys i a una colombiana, de 67, qui ja ha ingressat en la pres√≥ provisional, quedant els altres detinguts en llibertat provisional amb c√†rrecs, a l'espera de ju√≠.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Controlat l'incendi de la fàbrica de Bétera" "Un brot originat en el territori valencià obliga a confinar un municipi d'Albacete"