53, 46 i 8 anys de presó pels atemptats de Barcelona i Cambrils

Per pertinença a organització terrorista, tinença, depòsit i fabricació de substàncies explosives, i estralls terroristes en grau de temptativa, entre altres delictes
Imatge d'un acte d'homenatge a les víctimes de l'atemptat a Cambrils | Laia Solanellas
 
 
La Sala penal de l'Audiència Nacional ha condemnat a penes de 53, 46 i 8 anys de presó als tres membres de la cèl·lula gihadista que va cometre els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils l'agost de 2017, en els quals van morir 16 persones i 131 van resultar ferides.

Els magistrats de la Secció Tercera han imposat una pena de 53 anys i sis mesos de presóMohamed Houli Chemlal i de 46 a Driss Oukabir per delictes de pertinença a organització terrorista; tinença, depòsit així com fabricació de substància o aparells explosius i inflamables de caràcter terrorista; i estralls en temptativa de caràcter terrorista en concurs amb 29 delictes de lesions per imprudència greu.

Després de tres mesos de judici i amb una resolució de 1.018 pàgines, els imposa la inhabilitació absoluta i especial, així com la prohibició d'acostar-se a Alcanar (on van preparar els atacs) durant deu anys una vegada complides les penes privatives de llibertat. La Sala indica que el compliment efectiu de les penes per a estos dos acusats no excedirà de 20 anys.

L'Audiència condemna al tercer dels acusats, Said Ben Iazza, a 8 anys de presó pel delicte de col·laboració amb organització terrorista i li imposa, a més, la inhabilitació absoluta i especial, així com i la prohibició d'acostar-se a Alcanar durant cinc anys des que complisca la pena de presó.Els autors i el cervell dels atropellaments van morir

 

Cap dels tres han sigut jutjats pels 16 assassinats, sinó per integració en organització terrorista, fabricació i tinença d'explosius, i estralls terroristes en grau de temptativa. De fet, els autors materials i el cervell de la cèl·lula van morir abans, durant i després dels atemptats.

Una furgoneta blanca de lloguer es va pujar a la vorera de les Rambles de Barcelona i va atropellar tot al seu pas a les 17 h del 18 d'agost de 2017.
 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Detenen a una parella a Elx per la mort d'un bebé de sis mesos" "Detingut un home que va atacar en el coll a un altre amb una botella trencada"