Dos anys de presó per al condemnat per abusar sexualment de Valeria Quer

Els fets es remunten a setembre de 2017, quan Valería Quer només tenia 17 anys, i ell 35, el condemnat es va aprofitar de l'estat d'embriaguesa de la jove per a abusar sexualment d'ella

El Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó (TSJCyL) ratifica la sentència de l'Audiència de Segòvia contra l'home condemnat a dos anys de presó per abusar sexualment de Valeria Quer; uns fets que es remunten a setembre de 2017, quan ell tenia 35 anys i ella només 17.

Al condemnat, a més, se li prohibeix aproximar-se a menys de 500 metres de Valeria, el seu domicili o el seu lloc de treball, igual que comunicar-se amb ella durant eixe mateix interval temporal.


A més, haurà d'assumir el pagament de les costes del judici i indemnitzar-la amb 3.000 euros.


Desestima el recurs presentat per la defensa del condemnat per abús sexual

 

D'esta manera, tal com informa el mitjà ABC, el Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó desestima de manera íntegra els recursos d'apel·lació interposats per la defensa del condemnat i l'acusació particular en confirmar “la sentència apel·lada en els seus propis termes, declarant d'ofici les costes”.


El condemnat es va aprofitar de l'estat d'embriaguesa de Valeria per a abusar d'ella

 

En la sentència ratificada, la Secció Primera de l'Audiència Provincial de Segòvia va considerar provat que l'home es va aprofitar de Valería Quer quan esta es trobava en estat d'embriaguesa per a abusar sexualment d'ella.

La jove, germana de Diana Quer, assassinada per José Enrique Abuín, ‘El Chicle’ l'agost de 2016 i el cadàver de la qual es va localitzar el 31 de desembre de 2017, havia estat “consumint combinats d'alcohol” al costat d'unes amigues i va arribar a ingerir “moltes begudes de manera voluntària, la qual cosa va provocar juntament amb la ingesta prèvia de medicaments antidepressius que tenia prescrits, especialment del grup de les benzodiazepines, la qual cosa era desconegut pel processament, que el seu estat d'embriaguesa es vera potenciat, i que a partir d'un moment d'eixa nit patira un procés d'amnèsia que li impedeix recordar el que va succeir”.


Així ho refereix la sentència, de la qual es fa ressò ABC, i en la qual també s'assenyala que al final de la nit el condemnat es va oferir a portar-les a la seua casa. A Valeria, “que estava molt embriagada” i era menor d'edat en eixe moment, la va proposar “anar a fer un volt, dirigint-se a la província de Segòvia”.


En eixe trajecte, l'ara condemnat va continuar donant-li més alcohol, la qual cosa va conduir a Valeria a “un estat total de falta de consciència”. Va ser després d'això quan ell home es va aprofitar d'ella, mantenint acostaments sexuals, besant-la, abraçant-la i realitzant-li tocaments en les seues parts íntimes.

Ho va fer després de la “dolosa intenció” "d'incrementar la intoxicació etílica" de la víctima i, amb això, "anul·lar completament la seua voluntat, com efectivament va aconseguir", indica la sentència.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El vaixell Ángeles Alvariño acabarà la cerca d'Anna i Tomás Gimeno dijous que ve" "Un home se suïcida abans de ser desnonat en el barri de Sants a Barcelona"