Cinc anys de presó per apunyalar a un home que volia tindre sexe amb ella en València

Els dos havien estat bevent alcohol i consumint cocaïna
Els dos havien estat bevent alcohol i consumint cocaïna | cedida

ACTUALITZAT 20/11/2019 09.00 hores. Este dilluns, en la Secció Segona de l'Audiència Provincial de València, s'ha celebrat un juí en el què s'acusa a una dona, d'origen equatorià, d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa.

L'acusada pujà a casa de l'home després d'haver estat bevent amb ell en establiments públics. La dona l'hauria apunyalat perquè ell va començar a palpar-la amb intenció de tindre sexe i ella volia «llevar-se'l de damunt».

Segons el fiscal, els fets es van produir sobre les 02.00h del dia 10 de juny de 2018 en casa de l'home, que va sobreviure a l'atac però va resultar ferit molt greu, per ferides d'arma blanca en la cara, el coll i altres zones del cos.

Els dos havien estat junts consumint alcohol i cocaïna, segons explica el representant del Ministeri Públic en un escrit. Després, van decidir pujar a casa d'ell i, una volta allí, van continuar consumint les mateixes substàncies.

«En un moment donat, com l'home volia tindre sexe amb la processada i mostrava una actitud molt afectuosa amb ella, arribant a palpar-la, ella, per a llevar-se'l de damunt, va agarrar un ganivet de cuina de 10 cm de fulla amb el mànec de plàstic que es trobava damunt de la taula i, guiada per la intenció d'acabar amb la seua vida, se'l va clavar diferents voltes en tot el cos», afirma el fiscal.

La víctima va eixir al carrer per a demanar ajuda i va ser traslladat a l'hospital, a on se li van apreciar ferides que afectaven la regió cervical, l'artèria facial i la zona umbilical, entre altres.

La dona va ser trobada per la Policia quaranta minuts després dels fets, molt prop de casa de la víctima, «en estat d'embriaguesa i agressiva». Es va negar a ser conduïda a l'hospital, a on va acudir més tard acompanyada de sa mare.

Condemna

La desproporcionada reacció ha evitat que se li puga aplicar alguna classe d'eximent, com por insuperable o una legítima defensa. A més, haurà de pagar a la Generalitat 12.491 euros pels gastos mèdics, tot i que s'ha declarat insolvent en el juí: «No tinc diners, ni treball ni béns al meu nom».

El Ministeri Fiscal i la seua defensa han arribat a un acord després de què la víctima reconeguera els fets. Per tot açò, l'acusada complirà una pena de cinc anys de presó, els dos primers en Espanya i els altres tres se l'expulsarà del país durant deu anys, ja que es trobava en situació irregular.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ferit en bolcar amb el camió en l'A-7, entre Canals i Xàtiva" "Ferit un motorista en un accident en Borriana"