Amenacen de mort a l'alcaldessa de Castelló des del twitter de la Universitat Jaume I

El compte ha sigut piratejat i no es podia recuperar perquè s'havien canviat els comptes de recuperació
Imàtgens de les amenaces de mort que ha rebut l'alcaldessa de Castelló per part del compte piratejat de la UJI | Agències

 

El compte oficial de Twitter de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló ha sigut piratejat durant la vesprada d'este dilluns i ha publicat insults i amenaces de mort dirigits a l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. L'UJI ha demanat ajuda als usuaris de la xarxa social per a poder recuperar el compte i ha avançat en un comunicat que denunciarà els fets. Per altra part, el grup socialista de l'Ajuntament, al que pertany Marco, ha interposat una denúncia a la Policia.

El pirateig s'ha produït a partir de les 19.30 hores d'este dilluns, segons ha explicat la institució acadèmica. Des del perfil s'ha publicat un tuit amb la foto de l'alcaldessa Amparo Marco i el missatge: «Si algú es troba amb esta espècie pel carrer, animem a què la mateu. Ha causat molt de mal i amb un simple tir es pot solucionar».

Unes altres publicacions inclouen diferents insults i amenaces com «et matarem a ganivetades» i «ves alerta, tinc tota la teua informació. Si seguixes igual de corrupta, la publicaré». La universitat ha informat en Twitter de la incidència i ha recuperat els comptes després d'unes hores, ja que els pirates informàtics havien canviar els correus de recuperació automàtica.

Les amenaces han sigut visibles durant unes hores   | Agències

 

«Les discrepàncies han de vehicular-se per altres vies»

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcon, ha condemnat les amenaces a Amparo Marco i ha expressat a l'alcaldessa «el suport i solidaritat de tota la comunitat universitària». Per part seua, des del grup socialista en l'Ajuntament de Castelló han explicat que el pirateig «ja s'ha posat en coneiximent de la Policia Nacional perquè s'investigue el cas i es determinen les responsabilitats legals oportunes».

La mateixa alcaldessa, Amparo Marco, ha agraït «les mostres de suport i preocupació» que li han arribat «durant la vesprada, per part de diferents representants polítics». «Els fets ja s'han posat en coneiximent de la policia i ara només queda esperar que es depuren les responsabilitats legals oportunes», ha indicat.

Ha manifestat que «és lamentable i preocupant que es produïsquen esta classe d'actes intimidatoris que només busquen generar por i inseguretat i que són absolutament condemnables, es dirigisquen a qui es dirigisquen». «Les discrepàncies polítiques han de vehicular-se per altres vies, lluny de l'odi i les amenaces. Hem de reflexionar sobre la necessitat de generar debats assossegats i respectuosos en l'àmbit polític que no donen ales a la desraó», ha defensat.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: Apunyalen a un guàrdia civil al coll en una baralla" "Jorge Javier Vázquez rep una mala notícia sobre la seua salut"