22 anys i mig de presó per matar la seua exparella en presència de la seua filla a Dénia

Un Jurat Popular ho va declarar culpable dels delictes d'aplanament de casa, trencament de mesura cautelar i assassinat

L'Audiència Provincial d'Alacant ha condemnat a 22 anys i mig de presó pels delictes d'aplanament de morada i de trencament de mesura cautelar, en concurs amb un delicte d'assassinat amb traïdoria, un home que va vulnerar una ordre d'allunyament i va degollar a Dénia a la seua excompanya sentimental en presència de la filla menor.

La Sala aprecia a la sentència les agreujants de parentiu i de gènere i l'atenuant d'obcecació. El judici, celebrat mitjançant el procediment del Tribunal de Jurat, va finalitzar el dia 5 novembre passat amb un veredicte de culpabilitat.

El penat no podrà comunicar-se ni acostar-se a menys de 500 metres als dos fills de la víctima durant 32 anys i mig. A més, els haurà d'indemnitzar amb quantitats que sumen un total de 450.000 euros pels danys morals que els va generar la mort de la seua mare.

El condemnat i la víctima, de 56 i 44 anys respectivament, van mantenir una relació sentimental que va finalitzar el gener del 2018, quan ella el va denunciar i un Jutjat de Violència sobre la Dona va dictar com a mesura cautelar la prohibició d'acostament i comunicació amb la víctima.

Tot i això, durant la matinada del 22 d'octubre del 2019, l'home va vulnerar aquesta ordre i va accedir a l'habitatge de la seua exparella, ubicada a Dénia, a través d'una finestra del saló, utilitzant una escala rígida de tres metres de longitud que hi havia comprat la tarda anterior a una ferreteria.

Un cop a l'interior de casa, va entrar a l'habitació de la víctima, que dormia amb la seua filla xicoteta, amb un matxet de 17,5 de longitud, i la va degollar. La dona va morir a l'acte.

Segons relata la resolució judicial, el condemnat va aprofitar la situació d'indefensió de la víctima, “cercada per ell en entrar al domicili de manera sorprenent, a la nit i quan ella estava confiada a casa dormint”.

La sentència, que pot ser recorreguda davant la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), reflecteix que el condemnat va cometre l'assassinat “mogut per un estat d'ofuscació”, ja que es creia injustament privat de l'ús del seu habitatge per part de la víctima després que ho hagués denunciat.

L'Audiència aplica per altra banda l'agreujant de gènere en la seua conducta, ja que va actuar mogut per “raó de la seua dominació sobre la víctima”, així com amb “menyspreu a la seua condició de dona que estimava sent injustament protegida per aquest fet per la Policia i pel sistema judicial”.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La bugada de lava del volcà de la Palma arriba de nou a la mar" "Demanen 59 anys de presó per a un home per agredir i maltractar la seua parella"