Apunten amb un làser a quatre pilots d'avió en menys d'una hora en Manises

Es va activar immediatament un protocol d'emergència
Els vols procedien de Londres, Eivissa i Marrakech | València Diari
 

El passat dijous, entre les 20.20 i les 21.10 hores, quatre pilots d'avions comercials que transportaven passatgers van ser apuntats amb un làser mentres aterraven en l'aeroport de Manises, comarca de l'Horta de València. Els incidents es van produir en menys d'una hora i, com a conseqüència, es va activar un protocol d'emergència amb avisos immediats a la torre de control, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Segons informa el periòdic 'Las Provincias', els quatre pilots van advertir a la torre de control de l'aeroport de la presència d'esta llum làser, encara que no va distraure l'atenció dels conductors durant les seues maniobres. A demés, els avions van localitzar dos dels punters làser en el barri de la Malva-rosa i en la zona de la Universitat Politècnica de València. Els agents de policia van rebre immediatament estes ubicacions però no van poder identificar als autors de l'altercat.

D'esta manera, els quatre avions, procedents d'aeroports de Londres, Eivissa i Marrakech, van poder aterrar amb normalitat i sense incidències en l'aeroport de Manises.

Altres casos en València

En altres casos, la ràpida activació del protocol d'emergència ha permés la detenció de les persones que han posat en perill la seguretat aèrea. Per exemple, el passat 20 d'agost de 2019 la Policia Nacional va arrestar a un xic de 16 anys que va apuntar amb un làser a 3 avions des d'un edifici de l'avinguda del Cid. 

Segons els experts, la llum del punter làser pot distraure als pilots durant algunes maniobres que necessiten concentració. Estos fets en els Estats Units es castiguen amb 5 anys de presó mentres que en Espanya només es consideren una infracció contra la Llei Penal de la Navegació Aèrea. 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un motorista ferit en xocar amb un cotxe en Jacarilla" "Conduïx un patinet amb un menor de 4 anys i xoca contra un cotxe en Castelló"