Augmenten les denúncies per maltractament animal durant l'últim any a València

La Unitat Mediambiental ha atés 34 reclamacions per presumpte maltracte animal en els últims quatre mesos

34 reclamacions per presumpte maltracte animal en tot just quatre mesos, quasi deu al mes, de les quals 13 han acabat en la Fiscalia Provincial de València. La Unitat Mediambiental de la Policia Local de València (UMA) tramita cada any més casos de violència contra animals, la majoria contra gossos domèstics. En 2019, va tramitar 23 diligències penals, en 2020, van anar 26, en 2021, en tot just quatre mesos, ja ha tramitat la meitat de les diligències que va realitzar en tot l'any passat.

“Ens preocupa i molt” advertia Aarón Cano, regidor de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València res més conéixer unes dades que evidencien la dimensió del maltractament animal “una xacra que evidencia la necessitat de protegir més i millor als nostres animals, és una obligació ètica, moral i legal de tota la societat, una societat que no cuida dels seus animals, de les seues espècies, del seu entorn no pot cuidar de si mateixa” ha indicat el responsable de Seguretat en el Consistori.

“Òbviament la pandèmia ha tingut repercussions també sobre la cura dels animals” afirmava categòric el regidor Aarón Cano destacant el treball efectuat per la Policia Local de València per a protegir-los. “Durant l'últim any, s'han produït més situacions d'abandó i maltractament d'animals” ha afegit el responsable de l'àrea de Seguretat en el Cap i Casal que apuntava a la “falta d'humanitat d'aquelles persones que utilitzen als animals i després els abandonen, els animals no són un regal, tampoc ‘alguna cosa’ que pogueren utilitzar unes certes persones sense escrúpols durant el principi de la pandèmia per a eixir de les seues cases quan observem com va augmentar l'adopció i posteriorment quan van deixar de ‘servir-los’, com ho va fer també l'abandó” ha indicat Cano.

Actualment la Unitat Mediambiental (UMA) de la Policia Local la componen un inspector, tres oficials i 15 agents. Entre les seues funcions, vigilar el compliment de l'ordenança sobre tinença d'animals, des del control de la documentació, la realització de controls en zones utilitzades habitualment per a passejar a gossos, passant per la realització d'inspeccions en domicilis produïdes per la tinença d'animals o la recuperació d'animals abandonats, també exòtics, recuperació d'espècies autòctones, control de la documentació per a la tinença d'espècies o la instrucció d'atestats per delictes de maltractament animal així com inspeccions de botigues de venda d'animals, control sobre la venda il·legal o vigilància en espais naturals i el control de possibles abocaments il·legals.
 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mor un home i altres dos resulten ferits després de bolcar un cotxe a Onda" "Un home rep una ganivetada en el coll propinat per un altre en un bar de Manises"