Detingut el presumpte autor de nombrosos incendis en la localitat d'Asp

Se li atribueix la presumpta autoria d'almenys 10 incendis en el paratge “El Castell” de la localitat d'Asp

El dia 19 de maig, la Guàrdia Civil d'Alacant va posar fi a l'Operació Burning Asp després d'un any d'investigacions, amb la detenció del presumpte autor d'una desena d'incendis produïts en zones concretes de la localitat d'Asp, algun d'ells de gran magnitud, produint-se nombrosos danys materials i naturals, la qual cosa va portar a una creixent alarma social.

El mes de maig passat de 2020, la Guàrdia Civil d'Alacant va detectar un notable increment dels incendis en terrenys rurals i cases de camp de manera contínua i reiterada en una zona determinada del terme municipal d'Asp, concretament en els camins Castillo, Pollastre i Carril del conegut com a paratge “El Castell”, on s'han produït fins hui més de 30 incendis de diversa índole, ja que algun d'ells han sigut simples conats i han pogut ser sufocats per veïns o per les mateixes Forces de Seguretat que donaven cobertura a l'avís, Policia Local i Guàrdia Civil, però altres van aconseguir una certa magnitud, estenent-se a parcel·les amb cases de camp habitades, arribant a aconseguir diversos vehicles, fins i tot en algun dels més greus, els serveis d'emergències van tindre una àrdua tasca en les labors d'extinció, sent necessària la utilització d'una avioneta i un helicòpter, així com diverses dotacions de bombers d'Elx i Crevillent. Tots estos fets van causar una gran alarma social en la població.


És per això que l'Àrea d'Investigació del Lloc Principal d'Asp va iniciar la que van denominar Operació Burning Asp. Les labors policials van portar als agents a identificar un mateix modus operandi en estos incendis, pel fet que per a la ignició del foc, s'utilitzaven sempre el mateix tipus de pastilles hexagonals de sofre.
Després d'àrdues investigacions a causa de la complexitat del cas, les perquisicions van portar fins a un veí de la localitat d'Asp, un home espanyol de 40 anys, el qual, el dia 19 de maig, va ser sorprés in fraganti, en llançar sobre el buit del capó del vehicle camuflat utilitzat pels agents per a realitzar una vigilància, una pastilla de sofre, combustions, amb la clara intenció d'incendiar el vehicle.´

 El foc va ser immediatament apagat pels mateixos agents, patint el vehicle danys lleus i el sospitós detingut. Estos fets es van produir en el mateix lloc on s'havia produït l'incendi d'un Tot Terreny la setmana anterior.
Per tot això, al detingut se li van atribuir la suposada autoria de 10 delictes d'incendi i danys, passant a disposició judicial en el matí de hui i decretant l'autoritat la llibertat amb càrrecs.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"L'última esperança per a trobar a Anna i Olivia: Serà la setmana que ve" "Investiguen la venda fraudulenta de 'Jamones de Guijuelo'"