Els avisos al 112 per violència de gènere creixen un 6% a la Comunitat Valenciana

S'han atés prop de 2000 trucades fins al 14 de novembre que inclouen els dispositius ATEMPRO i les derivacions des del 016


Les trucades al 112 relacionades amb la violència de gènere continuen escalant postures en rànquing de les emergències de la Comunitat Valenciana. I com sempre en estos casos subjau el dubte de si la causa és l'augment de peticions d'ajuda que les víctimes s'atreveixen a fer o l'augment d'estes situacions i la seua gravetat.

Per tant, les úniques dades objectives passen per les 1.937 trucades relacionades amb situacions de risc per violència contra la dona, que el telèfon únic d'Emergències 112 la Comunitat Valenciana ha rebut entre l'1 de gener i el 14 de novembre.

Una xifra que suposa un augment del 6% respecte a les trucades rebudes en el mateix període del 2020, en què es van atendre 1.828. Cal recordar que estes trucades que han estat identificades i ateses de manera prioritària d'acord amb el protocol.

Des dels dispositius a víctimes i des del 016

 

La majoria de les trucades rebudes al 112 procedien del Servei Telefònic d'Atenció i protecció a les víctimes de la violència de gènere ATENPRO (1.163 trucades); seguit de les trucades derivades des del 016 d'Atenció a Víctimes de Violència de Gènere (545 trucades); i des dels Centres Dona 24 hores (110 trucades).

El període de l'any amb més incidència de trucades per violència de gènere es correspon amb el comprés entre juny i octubre i coincideix amb la tendència dels anys anteriors. En estos cinc mesos s'han atés 1.009 trucades, fet que suposa un 14% més respecte al mateix període del 2020 (866).

Policia i ambulància

 

El 91% dels casos (1.764 trucades) va ser necessari mobilitzar mitjans de seguretat i en el 7,9% (153 trucades) mitjans sanitaris. Els efectius de seguretat es van desplaçar 1.046 vegades després de saltar l'alarma d'algunes de les víctimes, 473 vegades per atendre una agressió i 216 davant de l'avís d'una situació de perill.

D'altra banda, els mitjans sanitaris es van mobilitzar en 9 ocasions per atendre trucades per fort dolor a l'abdomen, extremitats, tòrax i cap després d'una presumpta agressió i en 6 ocasions per accidents sanitaris relacionats amb ferides, accidents o intoxicacions, entre moltes altres casuístiques.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"La bugada de lava del volcà de la Palma arriba de nou a la mar" "Salven la vida d'un gos que s'estava penjant després de penjar-se per un balcó"