Busquen 69 quilos d'or que la Policia guarda des de fa 6 anys

Van ser confiscats en una gran operació que va passar en el 2014
Imatge d'arxiu d'or | Pixabay

El Jutjat d'Instrucció central número 2 de l'Audiència Provincial de València està buscant des de fa dos mesos més de 69 quilos d'or massís que la Policia Nacional té guardats i custodiats en dos armaris blindats i davall la vigilància permanent d'una videocàmera. 

El jutjat ho reclamara ara perquè vol actualitzar la taxació al valor actual que tindran actualment en el 2020 el total de les quantitats d'or i plata (170 quilos i 7 tones respectivament) intervingudes en la trama desmantellada en 2014 en València i 12 províncies més, segons informa el 'Levante'. 

En el 2015, el cap de la brigada de la Policia Judicial de València en eixa època, va enviar al Jutjat 2 de l'Audiència Nacional un escrit en el que demanava instruccions i informava de la ubicació de l'or que la Policia tenia guardats en la Direcció Superior des de la seua confiscació. Un informe que no va tindre cap resposta.

Van inspeccionar només 100 quilos d'or

Ara, quan el passat novembre el jutge de l'Audiència Provincial va enviar a la seua perita judicial a inventariar i a taxar l'or i la plata d'aquella gran operació, l'experta sols va inspeccionar i valorar els 100 quilos que estan en la seu del Banc d'Espanya en el carrer de Barcas. Ningú va preguntar pels 69 quilos que hi ha en la Direcció. 

Quan el jutjat de l'Audiència Nacional, que porta Ismael Morena, es va donar compte, l'escàndol va saltar de seguida i ràpidament va preguntar pels 69 quilos que tenia la Policia. El cos de seguretat va enviar un informe al jutge Moreno explicant-li que l'or està en el mateix lloc, i ara esperaran a que l'experta judicial vaja per a taxar-lo i fer el seu inventari.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una dona cau des d'un primer pis després de ser tancada pel seu ex en València" "Estafa lloguers de cases de luxe des de València"