Càrregues policials després de la manifestació de protesta per la mort de Samuel

A més, s'ha produït una detenció en la manifestació contra el crim homòfob

Després d'una manifestació pacífica en protesta per la mort de Samuel l'ambient s'ha anat caldejant en alguns punts de Madrid i ha acabat amb càrregues policials i almenys un detingut.


Entre banderes del col·lectiu LGTBI i pancartes amb missatges com "Qualsevol de nosaltres podria ser Samuel", els congregats van guardar també silenci pel jove, a qui van recordar així mateix entre aplaudiments i plors.

Després de la lectura de les paraules en homenatge al jove que van tancar la concentració, els manifestants es van mobilitzar cap a Plaça Espanya, on van protagonitzar una asseguda, provocant talls de trànsit al seu pas per la Gran Via.

El rellotge encara no marcava les 23.00 hores quan un grup d'uns 500 manifestants avançava pels carrers del centre madrileny. La policia els adverteix que han de dissoldre's i llavors comença la tensió que va creixent i es trasllada a altres carrers pròxims. Es produeixen fins a tres càrregues policials.


Abans, a la Porta del Sol es van donar cita unes 3.000 persones segons la Delegació de Govern que van portar pancartes amb lemes com "contra els nazis, 'marikonazos'" i "homofòbia i feixisme són el mateix".


Fonts de la Delegació del Govern van informar que va haver-hi llançament d'objectes i algunes destrosses de mobiliari urbà en el barri d'Argüelles després de la manifestació, la qual cosa va obligar a intervindre a la Policia.


La diputada i líder de l'oposició per Más Madrid en l'Assemblea de Madrid, Mónica García, va denunciar a través de les xarxes socials que no entenia "la desproporcionalitat de l'actuació de la policia" després de la concentració.Les mobilitzacions van ser convocades per diverses associacions LGTBIQ+ amb l'objectiu de mostrar un missatge conjunt de repulsa cap al que consideren que va ser un assassinat homòfob.

Una persona ha sigut detinguda a Madrid després dels actes violents esdevinguts després de la manifestació de protesta per l'assassinat del jove de la Corunya que molts dels concentrats consideren un crim de caràcter xenòfob.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Castelló tanca la platja del Gurugú al bany per contaminació" "Martina i Paola, les dos joves que el cap de setmana han mort congelades"