Cau un grup criminal que amagava un laboratori de cocaïna en Burjassot

S'han fet 8 registres en diferents poblacions valencianes
La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han desmantellat el laboratori en Burjassot | Policia Nacional

La Guàrdia Civil i La Policia Nacional han desarticulat, en el marc de l'operació 'Grijos', un grup criminal format per sis persones dedicat a la venda i elaboració de drogues. Els detinguts són cinc hòmens i una dona i, a demés, l'operatiu ha permés trobar un laboratori d'extracció secundària de cocaïna ocult en un traster en la localitat de Burjassot, en la comarca de l'Horta de València.

Durant la investigació, que es va iniciar el mes d'abril, els agents de Policia Judicial de la Guàrdia Civil i UDYCO de Policia Nacional van comprovar que una organització criminal es dedicava al tràfic de drogues i al blanqueig de capitals.

Un dels màxims responsable de la xarxa era l'encarregat d'extraure i adulterar la cocaïna en un habitacle de xicotetes dimensions i sense ventilació, en concret un traster. Este fet «va dificultar la localització», subratllen les forces i cossos de seguretat en un comunicat.

Els agents també s'han trobat importants quantitats de diners | Policia Nacional
 

Una volta processada la cocaïna –que era encarregada prèviament pels clients–, la droga era introduïda en dobles fons que hi havia en els vehicles que l'organització aparcava al costat del traster a on es feia este procés, per a després subministrar en diferents cases de la província d'Alacant i València i vendre la substància a la menuda.

Els efectius policials han trobat tota classe de material del laboratori | Policia Nacional

Registres

En el dispositiu s'han fet un total de huit registres: 2 en Alacant, 1 en València, 3 en Burjassot, 1 en Massamagrell i 1 en Lliría. Entre els efectes intervinguts, figuren 17,5 quilos de cocaïna, altres 10 de substàncies de tall, 35 litres de substàncies químiques (precursors), 63.000 euros en metàl·lic, 3 vehicles, ferramentes, màquina de comptar diners i objectes del laboratori d'extracció secundària de cocaïna.

Als sis arrestats –d'edats entre els 28 i 59 anys i de nacionalitat espanyola i colombiana– se'ls imputen delictes de formar part d'una organització criminal, contra la salut pública (tràfic de drogues), blanqueig de capitals, delicte d'amenaces i defraudació de fluid elèctric.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"La sabateria que hauria expulsat a una dona i al seu gos guia en València nega els fets" "L'autòpsia confirma que Nelea, la jove de Vinaròs, va morir de forma violenta"