Un cavall i un home ferits en la primera Entrada de Bous i Cavalls de Segorbe

Un bou ha envestit al cavall i ha fet caure a terra a un dels genets
Entrada de Bous i Cavalls en Segorbe | Twitter

 

El carrer Colón de Segorbe, en la comarca de l'Alt Palància (Castelló), ha vibrat este dilluns amb una tensa primera Entrada de Bous i Cavalls de 2019. A mitjan recorregut, un bou ha envestit a un cavall i ha fet caure a terra a un dels genets, popularment anomenats 'caballistas'.

Les Entrades de Bous i Cavalls de Segorbe, declarades Festa d'Interés Turístic Internacional des de 2005, són uns tancaments en els que un grup de 13 o 14 genets guien a un grup de sis bous i alguns mansos des dels corrals del carrer del Argén fins a la plaça de la Cueva Santa. Este grup d'animals i genets recorre el poc més de mig quilòmetre de recorregut en aproximadament un minut. No obstant això, l'incident d'este dilluns ha retardat a part dels genets, que han hagut de frenar per a evitar caure's.

El cavall ferit serà atés en una de les clíniques veterinàries de la localitat. En cas d'haver sigut cornejat, l'animal no eixirà en cap de les altres carreres. Durant la setmana, els genets i els cavalls giren, de manera que ixen tres dels set dies cada un. El caballista que ha caigut a terra ha patit alguns traumatismes en la zona abdominal i un altre cranioencefàlic lleu.

Des d'este dilluns fins al diumenge, una carcassa que es tira a les dos de la vesprada dona començament a estes vertiginoses i arriscades carreres. La particularitat dels tancaments sogorbins és que no hi ha barreres en cap punt del recorregut excepte en l'eixida i l'arribada. Per això, es recomana no situar-se en les primeres files si no es té experiència.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"🔴💻 ALERTA VALÈNCIA: Dona estafa més de 72.000 € a través de 'phising'" "🔴 VIOLÈNCIA CALP: 1 xic, de 21 anys, en coma després d'una baralla"