5 anys de presó per violar a una dona discapacitada en un lavabo de la Vall d'Uixó

Els fets van passar en agost del 2014
L'agressió sexual va tindre lloc en el mercat municipal de la població | Google Maps

L'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a un home de 45 anys d'origen romanés per abusar sexualment d'una dona discapacitada en la localitat de la Vall d'Uixó, en la comarca de la Plana Baixa (Castelló).

Segons expliquen en 'Mediterráneo', els fets es remunten al matí del dia 21 d'agost de l'any 2014, quan la víctima estava en el mercat municipal de la població i en els lavabos d'home de l'edifici va tindre relacions sexuals amb l'agressor.

Els magistrats asseguren que el condemnat «coneixia des de feia sis mesos a la dona i les seues limitacions psíquiques», fets que li han produït a la víctima un considerable dany moral i que «no podia valorar amb claredat els seus actes sexuals».

Per contra, l'acusat explica que desconeixia esta discapacitat i s'excusa en que, en ser romanés, quasi no parla ni castellà ni valencià, motiu pel que no sabria identificar les seues limitacions mentals.  Segons els metges forenses, s'aprecia que el nivell intel·lectual de la dona està per davall de la mitjana i que «pot resultar fàcilment influenciable».

El Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs de l'acusat i confirma la pena de cinc anys de presó, nou d'ordre d'allunyament i prohibició de comunicació, cinc de llibertat vigilada i una indemnització de 4.000 euros pels danys causats.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Investiguen l'etapa en un col·legi religiós del monitor de futbol que abusà de menors" "Fotos: Accident de trànsit d'un camió amb una persona atrapada en les Coves de Vinromà"