Les cinc perfectes rutes amb bicicleta per a conéixer la ciutat de València i els seus voltants

La capital del Túria disposa de nombrosos parcs naturals perfectes per a fer esport

Cada any del dia 16 al 22 de setembre es celebra la Setmana Europea de la Mobilitat, una campanya de conscienciació dirigida a sensibilitzar als ciutadans quant a l'ús del transport públic, en bicicleta i per als vianants. Amb esta iniciativa el que també es persegueix és reduir el trànsit de vehicles. Açò junt amb el bon oratge que encara sol tenir el territori valencià, dona peu per a fer rutes amb bicicleta per descobrir la ciutat de València i els seus voltants. Ací et deixem algunes de les millors rutes: 

1- Ruta al jardí del Túria:  A València són nombrosos els llocs idonis on es pot realitzar una ruta en bicicleta. La principal i més demandada ruta és la del jardí del Túria. Una de les més grans i amplies, ja que comença des de la Ciutat de les Arts i les Ciències i acaba en el Bioparc i cap de 'Cabecera'. Els ponts, les espècies botànics, els estancs i les atraccions per als xiquets són una constant al llarg d'esta ruta. Així mateix, des d'esta ruta es poden visitar altres llocs molt reclamats com el Jardí de Vivers, el museu de Belles Arts i les Torres de Serrans. 
 
 
Una de les zones del Jardí del Túria | agendadeisa.com 

 

2-Ruta pels carrers cèntrics: Esta ruta té el seu punt de partida a l'Estació del Nord. D'esta manera, es poden conèixer i vore de primera mà, els carrers més cèntrics, i igualment a través de l'Avinguda Peris i Valero es pot arribar al Jardí del Túria. Des d'allí es pot arribar a un altre lloc en molt d'encant a la capital del Túria: el port. O bé si decidim no entrar al jardí del Túria, una de les altres visites imprescindibles són les Torres de Serrans i des d'allí accedir a la zona de vianants passant pel Micalet, la plaça redona, la basílica i la plaça de l'Ajuntament.

Plaça redona | Cedida

 

3- Ruta per les platges de la ciutat: Es tracta d'un meravellós passeig marítim per les platges de Malva-rosa i la Patacona. Un dels barris que no ets pots perdre en esta ruta és el barri del Cabanyal inundat de cases de principis del segle passat. A més, tot està envoltat de restaurants i terrasses que tenen una gastronomia local. Esta ruta pot començar en el port i arribar fins a la costa d'Alboraya on es pot conéixer un racó únic com l'ermita dels peixets.

Platja de la Malvarosa | Cedida
 

4- La ruta per a conéixer l'Albufera: Amb esta escapada podràs conéixer de primera mà l'Albufera i el sud de la ciutat. L'inici de nou es situa en la Ciutat de les Arts i les Ciències. Es tracta d'un recorregut de 75 quilòmetres que et permetrà vore els camps d'arròs. Una de les parts positives d'este recorregut es que el camí està molt ben acondicionat, ja que és un dels més demandants. El camí és pla i les visites són espectaculars. No te'n pots anar sense menjar en un dels restaurants o donar una volta en barca per l'Albufera. A més, si no vols tornar en bicicleta pots buscar l'estació de cercanies de Sollana. 

l'Albufera de València | visitvalencia

5- Ruta per la zona nord de València: Este recorregut es va crear al desmantellar un antic tren de via estreta, permet conéixer el que es coneix com Horta Nord, un teixit de pobles plens d'hortes de regadiu que eren la base de l'economia anys enrere. Per este ruta es pot conéixer Alboraya, coneguda per ser la cuna de la deliciosa orxata. Per a tonar, ho pots fer agafant la línia 3 del metro que va fins Rafelbunyol. Enfront de l'estació d'este poble hi ha un enorme i preciós parc. Si continuem el carril bici més al nort d'este municipi, s'adentra entre els camps de tarongers fins arribar a Puçol.

l'Horta nord | historiayculturaalmassera.blogspot.com.es

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Molt dur: Ángel, el xic que va anar al metge pel nas i ara no es val per si sol" "Les 3 millors tendes tradicionals valencianes per a comprar torró"